Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Κέρασε Ελλάδα» και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα Χανιά

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο 19 - 21 Οκτωβρίου 2012 στο Εκθεσιακό Κέντρο Χανίων Κρήτης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας της περιοχής, συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και εικόνα της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της ΠΚΜ και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν αντιπροσωπευτικά δείγματα αγροτικών προϊόντων και από τις επτά Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της Περιφέρειας σε όλες τις συναφείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της. Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε την υψηλή δυναμική της και απέδειξε ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις της σύγχρονης αγροτικής οικονομίας της χώρας. Τα προϊόντα που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ υπό την αιγίδα της ΠΚΜ απέσπασαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλό τους επίπεδο και την ανώτερη ποιότητά τους.
Όπως δήλωσε σχετικά ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ Δημήτρης Ευθυμιάδης «θέλω να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες στην έκθεση για την άψογη παρουσία τους και να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης».
Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς και εκθέτες έδωσαν δημόσια συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στον Aντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, για την άψογη οργάνωση του φεστιβάλ, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις ενισχύουν και προωθούν την παραδοσιακή γεωργία –κτηνοτροφία και τα ποιοτικά αγνά προϊόντα προς όφελος του τόπου και της εθνικής οικονομίας.

Το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»: Το φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Π.Ε. Χανίων και η Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Εκατοντάδες παραγωγοί από την Κρήτη αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα, φορείς της αυτοδιοίκησης και επιμελητήρια, συνεταιριστικές οργανώσεις και ομάδες παραγωγών, παρουσίασαν σε περίπτερα τα εκλεκτά προϊόντα της Ελληνικής γης, ενώ γυναίκες παραγωγοί αλλά και η λέσχη Αρχιμαγείρων έψηναν επί τόπου παραδοσιακά εδέσματα και μεζέδες, τα οποία συνόδευαν με άφθονο κρασί και ρακί και τα προσέφεραν απλόχερα στους χιλιάδες επισκέπτες.
Πολυποίκιλες καλαίσθητες συσκευασίες από ελαιόλαδο- ελιές, σταφίδα, κρασιά, όσπρια, σιτηρά, κηπευτικά- βιολογικά, αρωματικά φυτά –βότανα, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά- γαλακτοκομικά προϊόντα, μέλι, προϊόντα ντόπιου χαρουπιού, εσπεριδοειδή κ.ά. είδη, είχαν κατακλύσει τους χώρους της έκθεσης, ενώ παράλληλα λειτούργησαν εργαστήρια κεραμικής, ειδών λαϊκής τέχνης, υφαντικής κ. α.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «παντρεύτηκαν» τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας, οι γεύσεις και η γαστρονομία διαφόρων περιοχών της χώρας, καθώς επίσης και οι μουσικές από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, με τον πεντοζάλη να διαδέχεται ποντιακούς και νησιώτικους χορούς.
Στη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν την αρχαία τέχνη των Μινωϊτών στην αγγειοπλαστική, ενώ λειτούργησαν παιδικά εργαστήρια με κατασκευές από φρούτα και βότανα της κρητικής γης και δημιουργίες με ζυμάρι. Παράλληλα προσφέρθηκαν στους ενδιαφερόμενους συνταγές μαγειρικής- γαστρονομίας απ’ όλη τη χώρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες για τη βιολογική γεωργία, τη γαστρονομία, για το κοινό μάρκετινγκ πρωτογενούς και τουριστικού τομέα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.