Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αγόραζαν προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές και τα πουλούσαν τοις μετρητοίς

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται στο ύψος των 517.000 ευρώ περίπου
Σχηματίσθηκε δικογραφία έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δώδεκα (12) ατόμων ηλικίας από 27 έως 55 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Απάτης κατά συρροή», «Πλαστογραφίας» και «Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το έτος του 2010 τουλάχιστον, οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη των αδικημάτων της πλαστογραφίας και της απάτης σε βάρος εταιρειών χονδρικού και λιανικού εμπορίου.
Συγκεκριμένα, οι παραπάνω ίδρυσαν στην Αθήνα μία εικονική επιχείρηση που δραστηριοποιούταν στον τομέα της πώλησης τροφίμων και άλλη μία στον τομέα της εμπορίας ελαστικών και ανταλλακτικών οχημάτων, στα ονόματα 32χρονου ημεδαπού και 36χρονης ημεδαπής αντίστοιχα, που συμπεριλαμβάνονται στα δώδεκα προαναφερόμενα άτομα, για τα οποία σχηματίσθηκε η δικογραφία.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού εξασφάλιζαν την πιστοληπτική ικανότητα των εικονικών εταιρειών προέβαιναν σε αγορές προϊόντων (οχήματα, ηλεκτρολογικό υλικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, είδη τροφίμων, κ.α.) με επιταγές που δεν καλύπτονταν και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε τρίτους, εισπράττοντας χρήματα, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.
Με την ανωτέρω πρακτική αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 517.000 ευρώ περίπου. Επιπλέον κυκλοφορήσαν στην αγορά επιταγές των δύο επιχειρήσεων, ύψους 500.000 ευρώ περίπου για τις οποίες η έρευνα συνεχίζεται.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.