Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση Γεωργαντά για την συγκοινωνιακή απομόνωση Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Οκτωβρίου με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Σταθόπουλο Νικόλαο στον οποίο εξέθεσε τη δεινή θέση στην οποία περιήλθαν οι κάτοικοι τω οικισμών Νέου Αγιονερίου, Παλιού Αγιονερίου, Ανθοφύτου και Μικροκάμπου εξαιτίας της συγκοινωνιακής τους απομόνωσης λόγω των ελαχίστων δρομολογίων που διεξάγονται μέσω του ΚΤΕΛ Κιλκίς.
Το αίτημα των κατοίκων, αφού το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή σύνδεση των οικισμών με τα δικά του δρομολόγια, είναι να συνδεθούν μέσω του ΟΑΣΘ με τη συμπρωτεύουσα.
Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι το ΚΤΕΛ Κιλκίς δεν έχει καμιά αντίρρηση στο αίτημα αυτό, αλλά τροχοπέδη αποτελεί το υφιστάμενο νομικό καθεστώς που επιτρέπει σε ΚΤΕΛ όμορων νομών να εκτελούν δρομολόγια μόνο αν η έδρα του δήμου απέχει μέχρι 6 χιλιόμετρα από τον όμορο νομό και εν προκειμένω από το ν. Θεσσαλονίκης.
Με το εν λόγω καθεστώς ήταν ευχερής κατά το παρελθόν η διεξαγωγή δρομολογίων του ΟΑΣΘ στους παραπάνω οικισμούς, αλλά μετά τον «Καλλικράτη» το όριο των 6 χιλιομέτρων είναι πλέον απαγορευτικό.
Ο Βουλευτής του νομού ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου να επιδειχθεί κατανόηση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών που μόνο οφέλη θα έχει χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα σε κανένα φορέα του νομού, με την τροποποίηση του σχετικού νομικού καθεστώτος και την συστοίχισή του στα νέα δεδομένα του «Καλλικράτη»
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε την επιμήκυνση της απόστασης από την έδρα του δήμου σε 20 χιλιόμετρα έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των κατοίκων των τεσσάρων οικισμών με τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.
Ο κ. Σταθόπουλος επέδειξε πνεύμα κατανόησης και αποδέχθηκε το βάσιμο του αιτήματος των κατοίκων, όπως το παρουσίασε ο κ. Γεωργαντάς, και απομένει πλέον να εξευρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την τροποποίηση της σχετικής διάταξης για την χιλιομετρική απόσταση ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.