Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Να γίνουμε όλοι Φωτόπουλοι

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Οι κατ' ευφημισμόν, δημοσιογράφοι του Mega, καιρό τώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά.
Είναι εμφανέστατα τα παπαγαλάκια του συστήματος, όχι όμως τα πιο πετυχημένα! Παρακολουθώ τις υστερίες της ακριβοπληρωμένης με το γιορντάνι (ένα είναι στην ελληνική παρακμιακή δημοσιογραφική οικογένεια), κατά των άθλιων εργαζομένων που έχουν απαιτήσεις και εξ αιτίας τους, θα καταρρεύσει το σύστημα το οποίο η ίδια με συνέπεια υπηρετεί. Τέτοιο πάθος, ούτε η αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ, στην υπηρεσία της χούντας δεν είχε!
Βλέπω, τον κύριο με τα γυαλιά να μας ψέγει, διότι έχουμε το θράσος ν' αντιστεκόμαστε στη μοίρα μας (όσο τέλος πάντων το κάνουμε) και δεν δεχόμαστε τα μέτρα να τελειώνουμε, να έρθουν τα αδέρφια του, οι Γερμανοί να μας νοικοκυρέψουν. Τους λεγόμενους αναλυτές τάχα μου, να μας εξηγούν, για την περίπτωση που δεν το καταλάβαμε, τι έχουμε να πάθουμε αν δεν την πάρουμε τη δόση (μας – τους;). Θα πτωχεύσουμε! Γιατί παρότι δεν μας φαίνεται…. δεν το έχουμε πάθει ακόμη!
Σκέφτομαι, πως μάλλον δε θα έχουν μάθει ότι η δόση αυτή, όπως και οι προηγούμενες άλλωστε, δεν θα πάνε στους μισθούς, τα φάρμακα, τις συντάξεις, τα χρέη προς τους ιδιώτες του κράτους, σ την περίφημη ανάπτυξη, ούτε φυσικά θα έρθουν έστω μια βόλτα από την Ελλαδίτσα μας, να τα νταχτιρντίσουμε, να τα κανακέψουμε, να τα δούμε τέλος πάντων! Θα πάνε κατ ευθείαν στις τσέπες των δανειστών μας! Όχι τις αριστερές, αλλά τις άλλες!
Παρακολουθώ, όσο το αντέχω βέβαια, καθότι αλλεργική στη βλακεία, τη συστηματική επίθεση που κάνουν σ ότι κάνει και λέει, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι ότι τον Φωτόπουλο, δεν τον πολυσυμπαθούσα γενικότερα ! έτσι χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Οι υστερικές επιθέσεις σύσσωμου του δημοσιογραφικού κατεστημένου όμως, μ' ανάγκασαν ν αρχίσω να τον ακούω λίγο πιο προσεκτικά (καθότι έχω κι ένα σύντροφο που εργάζεται στη μαμά ΔΕΗ) και διαπίστωσα το εξής εξωφρενικό: ούτε κέρατα έχει, ούτε παράλογο τον λες!! Ως εκπρόσωπος των συναδέλφων του, μια χαρά υπερασπίζεται τα του οίκου τους! Με πολύ πάθος μάλιστα!! Όπως θα ήθελα να είχαν κάνει τα καλόπαιδα της ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και το συνδικάτο μου για μένα και τους συναδέλφους μου κι όχι να μας ξεπουλήσει μπιτ παζάρ!
Θα μου πείτε τώρα, ότι τα περίφημα ρετιρέ του αείμνηστου, ακόμη και μετά τις μειώσεις που έχουν υποστεί, έχουν αξιοπρεπείς μισθούς, τηρουμένων των αναλογιών, γιατί αυτό μόνο έχουν! Τους οποίους έχουν κερδίσει με πολλούς αγώνες και με ακόμη περισσότερο αίμα. Το ακριβό αίμα συναδέλφων, που έπεσαν στο καθήκον!!
Και θα σας απαντήσω: έχουν πολλαπλάσιους μισθούς απ αυτούς, οι αλιτήριοι που μας έφεραν εδώ, που αν τους είχαμε λογιστές στο μαγαζάκι μας, θα τους είχαμε σιχτιρίσει πάραυτα, μετά από την ελάχιστη ζημιά που θα προκαλούσαν. Και δεν διακινδυνεύουν τη ζωή, ούτε τη σωματική τους ακεραιότητα! Τίποτα πέρα απ το δικό μας μέλλον! Μας αλείφουν βενζίνα, ανάβουν το σπίρτο και μετά κλαίνε πάνω στο κουφάρι μας!
Και σκέφτομαι απλοϊκά: γιατί όταν αυτοί (τα ρετιρέ)παίρνανε περισσότερα, κι εμείς οι λοιποί, ήμασταν σε καλύτερη μοίρα; Μήπως τελικά, αυτή η καραμέλα ότι, αν μειωθεί ο μισθός του ΑΛΛΟΥ θα ελαφρύνουν τα δικά μου βάρη, δεν παίζει; Καταποντίστηκαν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων, αλλά το χρέος (αυτό άραγε;) της χώρας καλπάζει!
Τελικά μήπως πρέπει να ενισχύουμε, τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ακόμη; Αντί να τους λοιδορούμε και να ευχόμαστε τον καταποντισμό τους;
Γιατί άραγε οι κρατικολάγνοι βουλευτές, εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου, δημοσιογράφοι, υποστηρίζουν ότι αν εξαφανιστούν οι μισοί ΔΥ θα σωθεί η χώρα, όταν οι ίδιοι της έχουν φάει τα σωθικά; Πόσοι υπάλληλοι, δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, έχουν τις μισές αποδοχές των βουλευτών, των δημοσιογράφων, των μικρο (έστω) εργολάβων;
Και τελικά οι επιθέσεις στον Φωτόπουλο, είναι εναντίον του ή εναντίον μας; Εναντίον ενός ατόμου, που ίσως θέλει να διεκδικήσει, όπως λένε, την προεδρία της ΓΣΕΕ, στο συνέδριο υποθέτω κι όχι πραξικοπηματικά, από τον τωρινό βολικό πρόεδρο του συστήματος??? Ή εναντίον όποιου τολμάει ν αμφισβητήσει τα ψέματα, τη λασπολογία, την τρομοκρατία, την πλύση εγκεφάλου, την υποτίμηση του μυαλού μας, τα κίνητρα και τα συμφέροντα των ιδίων και των νταβατζήδων τους;
Μήπως, ρωτάω αφελώς, πρέπει να γίνουμε όλοι Φωτόπουλοι;  Όπως οι λαοί της Ευρώπης, είναι όλοι Έλληνες;  Όχι γιατί μας αγαπάνε απαραίτητα! Αλλά γιατί ξέρουν ότι, μόλις το κεφάλαιο (τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ) μας τελειώσει, θα έρθει η δική τους σειρά. Και προστατεύουν το ανάχωμα που τους προστατεύει!!
Και αυτό αδέρφια, δεν είναι κομμουνισμός! Αλληλεγγύη λέγεται και για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να την ξαναβρούμε! Χθες!!

2 σχόλια:

  1. ωραίο το άρθρο, όμως λιγότερα θαυμαστικά θα το έκαναν πιο ευανάγνωστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την παρατήρηση, δεν είχα προσέξει ότι βάζω τόσα θαυμαστικά, παρ ότι πραγματικά ...μου αρέσουν.
      Τεμεκενίδου Μέμα

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.