Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, για μία ακόμη φορά, την επιχειρούμενη κατάργηση Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης Δημοσίων Δομών και Υπηρεσιών και της μεθόδευσης για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. 
Είναι, πλέον, απόλυτα σαφές ότι το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Δημοσίων Οργανισμών, Υπηρεσιών και Φορέων δεν γίνεται για την καλύτερη οργάνωση και την-κατά γενική ομολογία αναγκαία- βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου προς όφελος του πολίτη.
Αντιθέτως, εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: Την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων προς την τρόικα, για άμεσες απολύσεις προσωπικού και περιορισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών (Δημόσια Παιδεία-Έρευνα, Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Αυτή, όμως, η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών. Αντιθέτως στρέφεται κατά των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων τους.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των Ερευνητικών Κέντρων στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα», οι οποίες:
1. Σηματοδοτούν τη βίαιη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια αγαθά, τα οποία είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και γι’ αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα (π.χ., Παιδεία, Έρευνα, Υγεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Καταστρατηγείται έτσι το άρθρο 16, παρ.1 του Συντάγματος.
2. Είναι αντισυνταγματικές, δεδομένου ότι στην περίπτωση του ΕΚΚΕ καταργείται ευθέως η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού η μεταφορά του προσωπικού συνοδεύεται και από την αλλαγή της εργασιακής του σχέσης. Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις αντισυνταγματικές νομοθετικές παρεμβάσεις (π.χ. εφεδρεία, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) της προηγούμενης περιόδου, με απώτερο στόχο την κατάργηση της μονιμότητας συνολικά στο Δημόσιο Τομέα.
3. Γίνονται κατά παρέκκλιση του ειδικού θεσμικού πλαισίου που διέπει την έρευνα (Ν.1514/1985).
4. Αντιβαίνουν τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί ανάπτυξης της χώρας, μέσω ενίσχυσης της Έρευνας και της Καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει για ακόμα μία φορά τη μνημονιακή πολιτική. Μια πολιτική που στοχεύει στη διάλυση του Κοινωνικού κράτους, στην πλήρη ισοπέδωση της εργασίας, στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη δραματική μείωση εισοδημάτων και οδηγεί την κοινωνία στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση.
Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012, στο Σύνταγμα, στις 6.00 μ.μ., καθώς και στις αγωνιστικές παρεμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τον Ιδιωτικό Τομέα. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.