Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Ο σκληρός πυρήνας κρατών και άλλων παραγόντων που διοικεί την Ευρωζώνη, παίζει δυστυχώς με τη φωτιά, με τη φωτιά και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά.  Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή να παρουσιάσει πολιτικά το πραγματικό, εθνικό και κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας. Να αναδείξει τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Η καθυστέρηση των συζητήσεων με την Τρόικα, η οποία είναι προφανώς σκόπιμη από την δική τους πλευρά, δεν ωφελεί την Ελλάδα, ούτε την Ευρωζώνη. Πρέπει οι συζητήσεις να κλείσουν, όχι όμως όπως–όπως και όσο–όσο.
Δε θέλω να θυμίσω σήμερα ποια ήταν η δική μας πρόταση για τη στρατηγική που έπρεπε ν’ ακολουθηθεί και για τη διαπραγμάτευση η οποία έπρεπε να ξεκινήσει από το γενικό πλαίσιο για να καταλήξει στα μέτρα και όχι αντίστροφα.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή, αλλά θέλουμε να αποδώσει. Το πακέτο που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση πρέπει να είναι πραγματικά το τελευταίο. Πρέπει να είναι εσωτερικά δίκαιο. Τα μέτρα είναι βαριά, αλλά πρέπει στο εσωτερικό τους να μην είναι οριζόντια, να καταλαβαίνει ο πολίτης ότι υπάρχει το στοιχείο της δικαιοσύνης.
Πρέπει το πακέτο να βγάλει οριστικά τη χώρα από την κρίση, αλλιώς οι αγορές δεν θα πειστούν. Πρέπει να πειστεί και να κινητοποιηθεί τόσο η ελληνική κοινωνία, όσο και η διεθνής αγορά. Και βεβαίως πρέπει το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων να συνοδεύεται από ουσιαστικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα άμεσης εφαρμογής.
Για τα εργασιακά θέματα μίλησα χθες αναλυτικά και τοποθετήθηκα με πολύ καθαρό τρόπο. Το σημείο στο οποίο φθάσαμε στα εργασιακά τον περασμένο Φεβρουάριο είναι το ακραίο σημείο. Άλλες παρεμβάσεις στα εργατικά δικαιώματα δε βοηθούν ούτε την παραγωγή, ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε την απασχόληση. Αλλού πρέπει να ψάξουμε τώρα. Είναι λάθος η εμμονή στο ζήτημα αυτό και το έχουμε αποδείξει με αριθμούς και στοιχεία.
Το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει και πάλι με απολύτως υπεύθυνο τρόπο. Ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής και της αναπτυξιακής προοπτικής.
Αυτό αγωνιζόμαστε να κάνουμε και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί οι Έλληνες μέσα σε μια Ευρώπη στρατηγικά αμήχανη και σε έναν κόσμο που δεν έχει ηρεμήσει και που παρακολουθεί πολύ προσεκτικά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.