Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για την κατάργηση της διετίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Ερώτηση (αρ. πρωτ. 3147/18-10-2012), σχετικά με την κατάργηση της διετίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, κατέθεσαν η Βουλευτής Β’ Αθήνας Ν.Δ. και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και ο Βουλευτής Δράμας Ν. Δ., Δημήτρης Κυριαζίδης.
Όπως επισημαίνουν στην Ερώτησή τους οι δυο Βουλευτές, σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί του 2011-2012 είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στον τόπο διορισμού τους, για δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχουν δικαίωμα για μετάθεση. Ωστόσο, γίνεται κατανοητό ότι, υπό το πρίσμα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, η οικονομική κατάσταση ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, με βάση και το νέο μισθολόγιο, έχει συρρικνωθεί σημαντικά, μη αφήνοντας το περιθώριο για περαιτέρω έξοδα. Όπως υπογραμμίζουν, με τη διάταξη αυτή, ο νεοδιόριστος είναι υποχρεωμένος να συντηρεί, για δυο χρόνια, ένα νέο σπίτι, μακριά από την οικογένειά του, με ό, τι κι αν σημαίνει αυτό για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και για τη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής. Επιπλέον, σημειώνουν, ότι ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα απόσπασης του νεοδιόριστου, για τα δυο αυτά χρόνια, ούτε και στις περιπτώσεις, κατά τις οποίες και οι δυο σύζυγοι είναι εκπαιδευτικοί, ώστε να μπορεί να ακολουθήσει ο ένας τον άλλον, με τη λογική της συνυπηρέτησης.
Καταλήγοντας την Ερώτησή τους, οι Βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:
1) Προτίθεται να καταργήσει τη διετία στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς;
2) Εάν διατηρηθεί η εν λόγω ρύθμιση, προτίθεται να υιοθετήσει μέτρα, που να διευκολύνουν τους έγγαμους εκπαιδευτικούς, για λόγους οικογενειακής συνοχής;
3 ) Για τις περιπτώσεις, κατά τις οποίες είναι και οι δυο σύζυγοι εκπαιδευτικοί, υπάρχει η πρόβλεψη να δύναται να αποσπάται ο νεοδιόριστος στον τόπο διορισμού του συζύγου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.