Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τους πήρε χαμπάρι η 93χρονη γιαγιά

Δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, σε βάρος δύο ημεδαπών 42 και 50 ετών, οι οποίοι εξαπάτησαν μία ηλικιωμένη γυναίκα αποσπώντας της χρηματικό ποσό στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. 
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι την 18.08.2012 επισκέφτηκαν αρχικά μία 93χρονη ημεδαπή στο σπίτι της και αφού της ανέφεραν κάποιο συμβάν έλαβαν το ποσό των (100) ευρώ. Στη συνέχεια την επιβίβασαν σε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό τους και την οδήγησαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Πολυγύρου προκειμένου η ίδια προβεί σε ανάληψη (50.000) ευρώ και να τους τα παραδώσει. Η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε την πρόθεσή τους και μπήκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς να προβεί σε ανάληψη και οι δράστες αποχώρησαν με το όχημά τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 στην Χαλκιδική για εξαπατήσεις ηλικιωμένων στην περιοχή Καλυβών και Ορμύλιας Χαλκιδικής, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.
Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
· Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
· Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
· Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
· Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
· Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.