Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου στη Χαλάστρα με την εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…»

Στην καρδιά της Μακεδονίας , σε γωνιά που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης αλλά και επί γερμανικής Κατοχής μας καλεί η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της τηλεόρασης 4Ε. 

Η όμορφη Χαλάστρα ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται τους απανταχού Έλληνες που μέσω των δορυφόρων εκείνη την ημέρα γίνονται μια παρέα και πλημμυρίζουν με εθνική υπερηφάνεια.
Η Χαλάστρα είναι μια κωμόπολη σήμερα της οποίας η ύπαρξη χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια. Μιλάμε για την πλούσια ιστορία και κάνουμε ιδιαίτερη στάση στην συμβολή των Χαλαστριανών στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Σας παρουσιάζουμε μοναδικό κινηματογραφικό υλικό με τον ελληνικό στρατό να περνά τη γέφυρα της Κουλακιάς και ανέκδοτο φωτογραφικό- ντοκουμέντο της εποχής!
Η πλούσια εκκλησιαστική ιστορία, , οι Αγιογράφοι της λεγόμενης Κουλακιώτικης σχολής αλλά και οι νεότεροι ζωγράφοι….
Το πανέμορφο Δέλτα του Αξιού ποταμού το οποίο προστατεύεται από την συνθήκη ραμσάρ, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα και από τα σπάνια αποδημητικά πουλιά, το κέντρο πληροφόρησης Υγροτόπων ….
Ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής συγκαταλέγεται από τους μεγαλύτερους σε παραγωγή ρυζιού στην Ευρώπη. Επίσης ένα σημαντικό κομμάτι είναι και η αλιεία με πλούσια παραγωγή εξαγωγής μυδιού και η κτηνοτροφία…..
Οι ασχολίες των γυναικών της Χαλάστρας παρουσιάζονται όλες αναλυτικά και μας εκπλήσσουν ευχάριστα….
Ενώ οι πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσιάζουν και αυτοί τις δραστηριότητές τους μπροστά στον φακό της τηλεόρασης της 4Ε!
Στο λαογραφικό μουσείο που έστησαν με αγάπη οι γυναίκες , ένας γκαιταζής από τα παλιά παίζει μελωδίες νοσταλγικές….
Τα σχολεία , η νεολαία με τις αθλητικές της δραστηριότητες και ένας καφές στο πιο παλιό καφενείο της Χαλάστρας που θα μας μείνει …αξέχαστος ενώ δυο εξαιρετικές οικοδέσποινες μας παρουσιάζουν δυο παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.
Πριν τα μεγαλειώδη χορευτικά εκεί στην πλατεία της Χαλάστρας σας συστήνουμε στον κυρ Θανάση και την κυρα- Περσεφόνη.
Με την γαλανόλευξη να κυματίζει περήφανα όλη η Χαλάστρα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία. Περισσότεροι από 300 χορευτές φοράνε τις φορεσιές τους και όλες μα όλες οι γυναίκες ετοιμάζουν φαγητά για να φιλέψουν όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας για να γιορτάσουν από τον ευλογημένο αυτόν τόπο.
Ελάτε λοιπόν αυτή την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 12:30 (για να προλάβουμε και την παρέλαση) σε μια ειδική –εορταστική εκπομπή από την Χαλάστρα ! Φυσικά στην τηλεόραση της 4Ε. Την ίδια ώρα και μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω ΟΤΕ TV (και CONN-X)και HELLASAT.
Και στις πέντε ηπείρους μέσω δορυφόρων, όπου χτυπά καρδιά Έλληνα!
«Στον τόπο που γεννήθηκα…» αγαπάμε τα χωριά μας και το δείχνουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.