Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απεργούν οι γιατροί την σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς αποφάσισε τη συμμετοχή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Πανεπιστημονικού Μετώπου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του Ιατρικού κόσμου ενάντια στην ένταξη του ταμείου μας (ΕΤΑΑ) στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ με στόχο την αρπαγή των αποθεματικών του κλάδου Υγείας, όσων απέμειναν μετά τη μείωσή τους από την εφαρμογή του PSI. 

Εκφράζει τη διαμαρτυρία του επίσης ενάντια στα άγρια φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 35% από το πρώτο ευρώ.
Οι νοσοκομειακοί ιατροί του νομού απαξιώνονται καθημερινά με περαιτέρω μείωση των μισθών τους που φθάνει συνολικά περίπου το 40%, απλήρωτες εφημερίες από εξαμήνου και συνθήκες εργασίας που δεν εξασφαλίζουν υψηλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.
Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς της Υγείας και με μόνο κριτήριο τη μείωση της κρατικής δαπάνης είναι αντιεπιστημονικές και ιατρικά επικίνδυνες.

Απαιτούμε:
- ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αξιοποίηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
- δημόσια και δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους πολίτες
- εξόφληση όλων των προηγούμενων οφειλών των Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ χωρίς εκπτώσεις
- άμεσο συμψηφισμό των οφειλόμενων προς τους ιατρούς και των οφειλών των ιατρών προς τρίτους (Εφορία, Τράπεζες κλπ)
- ρεαλιστικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ με χρηματοδότηση τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ και νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών ασθένειας από τα συγχωνευθέντα ασφαλιστικά ταμεία απευθείας στον ΕΟΠΥΥ.
Αποφασίστηκε επίσης συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό. Η πολιτεία οφείλει να αφουγκραστεί το σφυγμό των πολιτών, να βάλει τέλος στις άγριες οριζόντιες περικοπές και να στηρίξει ό,τι απέμεινε από το Κοινωνικό Κράτος που αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο επιβίωσης του λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.