Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας στο Κιλκίς!



Στο Κιλκίς το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς ολοκληρώθηκε με πολύ θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το μέλλον της διοργάνωσης...

Συνολικά 8.000 άτομα παρακολούθησαν τις φετινές εκδηλώσεις σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονταν η 4η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών, ανοιχτές παραστάσεις στον δρόμο, παραστάσεις στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, σεμινάρια, master class και εργαστήρια σε σχολεία. Στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς συμμετείχαν 39 θίασοι που έδωσαν 85 παραστάσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 15 εργαστήρια σε δημοτικά και γυμνάσια του Κιλκίς, 4 πολύωρα σεμινάρια, 6 masterclass, ένα εβδομαδιαίο εργαστήριο και μία ημερίδα στο πλαίσιο της 5ης Συνάντησης για το Κοινωνικό Θέατρο, η έκθεση «Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα στην Ελλάδα». Επίσης, προσκλήθηκαν 150 άτομα - κουκλοπαίκτες, διευθυντές διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών Κουκλοθέατρου, διακεκριμένοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες- από 17 χώρες (Βουλγαρία, Ισπανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Κορέα, Ινδονησία, Ιταλία, Τσεχία, Κύπρος, Ισραήλ, Αργεντινή, Περού, Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα).
Μια από τις παραστάσεις που εντυπωσίασαν ήταν το Μαύρο Θέατρο. 


Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

2 σχόλια:

  1. το φεστιβάλ έχει δυο βδομάδες που τελείωσε.... που και να μην είσασταν κιλκισιώτικο site ρε παιδιά!! όσο για το μέλλον του φεστιβάλ, αυτό μένει μέχρι και το 2015 που τελειώνει το ΕΣΠΑ. για μετά εναπόκειται στη βούληση του δήμου. Καταλάβατε δηλαδή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αναγνώστη της ΓΝΩΜΗΣ δείτε
    http://gnomikilkis.blogspot.gr/2012/10/14-28-9-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.