Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Βερολίνο υποβαθμίζει το άρθρο του Spiegel

Μικρής σημασίας χαρακτηρίζει το Βερολίνο τα δημοσιεύματα που θέλουν το ελληνικό έλλειμμα να φτάνει τα 20 δισ. ευρώ. Ανεξαρτήτως του μεγέθους η τρύπα θα πρέπει να κλείσει, δήλωσε ο υφυπ. Oικονομικών Στ. Κάμπετερ.
«Πρόκειται για μια ασήμαντη ενδιάμεση αξιολόγηση», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Der Spiegel, το οποίο υποστηρίζει ότι το ελληνικό έλλειμμα είναι σχεδόν διπλάσιο από τα 11,5 δισ. του προγράμματος των περικοπών που συζητά η Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει καμία νέα κατάσταση», λέει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Berliner Zeitung, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ένα κενό, το οποίο ανεξαρτήτως του μεγέθους του θα πρέπει να καλυφθεί, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Να δοθεί περισσότερος χρόνος στην ΕλλάδαΟ γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό τάσσεται υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της. Ο κ. Ερό υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι προϋπόθεση για αυτό «να παραμείνει η Ελλάδα ειλικρινής στις μεταρρυθμιστικές της δραστηριότητες». Ο γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική κρίση είναι «διαρθρωτική» και «πολιτική», ωστόσο, διευκρίνισε, «η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν μπορεί να είναι η λύση».

Deutsche Welle
Σταμάτης Ασημένιος, dpa, afp
Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.