Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ελκυστικό το LEADER παρά την κρίση

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου και των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Ελλάδας. Θέματα συζήτησης ήταν η πορεία του LEADER και των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εντοπίσθηκαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη εξέλιξη των προγραμμάτων, ειδικά στην κομβική χρονικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, καθόσον τα προγράμματα λήγουν στις 31.08.2015, ενώ οι νομικές δεσμεύσεις (συμβάσεις) πρέπει να αναληφθούν δύο χρόνια νωρίτερα, έως 31.12.2013.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τον προβληματισμό των εν δυνάμει επενδυτών για να αποφασίσουν, αλλά και πως το LEADER είναι το μόνο που κινείται, πιστοποιεί και πληρώνει τους δικαιούχους.
Αποφασίσθηκαν δε τα εξής:
- Η απλούστευση των διαδικασιών ένταξης και υλοποίησης των προγραμμάτων με άμεση έκδοση σχετικών τροποποιητικών Υπουργικών Αποφάσεων.
- Η εντατικοποίηση και κινητοποίηση για συνεχή πληροφόρηση- εμψύχωση των εν δυνάμει επενδυτών της υπαίθρου.
Την Αναπτυξιακή Κιλκίς εκπροσώπησε ο Γεν. Διευθυντής κ. Παύλος Πασσαλίδης. Στο περιθώριο της συνάντησης είχε ιδιαίτερη συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα για το παρόν και το μέλλον των Αναπτυξιακών Εταιρειών της χώρας. Τον κάλεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα που διοργανώνει η ΑΝΚΙ για τα είκοσι χρόνια LEADER στο Κιλκίς και της χώρας και πώς προοιωνίζεται το μέλλον της Αγροτικής Ανάπτυξης και της περαιτέρω αξιοποίησης των Αναπτυξιακών Εταιρειών.
Με την ευκαιρία γνωστοποιούμε ότι επίκειται η Β’ προκήρυξη του LEADER από την ΑΝΚΙ και καλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές σε συνεχή επαφή μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.