Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: «Από τον Άννα στον Καϊάφα»

"Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 7ης Ιουνίου 2012 του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χαρακτηρίζονται ως απομακρυσμένα-παραμεθόρια χωριά και πόλεις που απέχουν ως και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία .Αποτέλεσμα του χαρακτηρισμού αυτού είναι να αποκλειστούν από το δικαίωμα λήψης του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών εργαζόμενοι/ες που ήδη το λάμβαναν.
Με την εν λόγω εγκύκλιο επιχειρείται με έμμεσο τρόπο η περαιτέρω μείωση εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές.
Οι νομοί στα βόρεια σύνορα της χώρας συνιστούν ιδιαίτερα φτωχούς νομούς με υψηλό ποσοστό ανεργίας και η χορήγηση του επιδόματος αυτού αποτελούσε κίνητρο για την παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων και προσέλκυσης νέων υπαλλήλων ώστε να στελεχωθεί επαρκώς η δημόσια διοίκηση και να επιτευχθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ερωτήθηκαν λοιπόν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να αποκαταστήσουν την άνιση μεταχείριση εργαζομένων σε γειτονικά χωριά και πόλεις του ίδιου νομού. Ερωτήθηκαν ακόμα αν διατίθεται η κυβέρνηση να αναζητήσει νέους μόνιμους πόρους για να συμπεριληφθεί το επίδομα απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών στο βασικό μισθό των δικαιούχων εργαζομένων. Την ερώτηση υπέβαλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Ε. Αγαθοπούλου, Χ.Καραγιαννίδης και Α.Σταμπουλή (ερώτηση 707/3-8-2012).
Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι δεν εμπίπτει στις δικές του αρμοδιότητες, αλλά σε αυτές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΙΜΗΔ).
Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΑΙ Πρόνοιας απάντησε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα αλλά των συνερωτώμενων υπουργείων.
Το ΥΔΙΜΗΔ απάντησε ότι περιμένει την υποβολή των προτάσεων των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης διοίκησης και ότι στα λοιπά ,αρμόδια να απαντήσουν, είναι τα κατά τη δήλωσή τους, αναρμόδια, συνερωτώμενα υπουργεία!!!
Ενώ το ΥΔΙΜΗΔ περιμένει τις προτάσεις των Γενικών Γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και όλα τα αρμόδια υπουργεία δηλώνουν αναρμόδια να απαντήσουν, η εγκύκλιος είναι έτοιμη προς εφαρμογή και πολλοί εργαζόμενοι στους ακριτικούς μας νομούς κινδυνεύουν να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο ο ήδη στραγγαλισμένος μισθός τους."

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.