Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Έχουν αποτελεσματικότητα οι κινητοποιήσεις, έτσι όπως γίνονται;"

Γράφει ο Λάζαρος Λαζαρίδης
Γραμματέας ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς

Άλλη μια φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω απ' την λαϊκή πίεση αλλά και με τρόπο ώστε να ανοίξει λίγο η βαλβίδα εκτόνωσης της πίεσης που ασκείτε στους εργαζομένους, κήρυξαν για σήμερα μια 24ωρη απεργία. Θα κηρύξουν άλλη μια 24ωρη μπορεί και 48ωρη, την μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα σφαγιασμού και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων, μέτρα που γυρίζουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και μας εξαθλιώνουν.
Έχουν καμιά αποτελεσματικότητα αυτές οι κινητοποιήσεις;

Έτσι όπως γίνονται μάλλον όχι. Τουφεκιές στον αέρα είναι για να διατηρούν τα προσχήματα οι εργατοπατέρες. Όταν την πρωτοβουλία τέτοιων απεργιών την έχουν παράγοντες ταγμένοι στην υπεράσπιση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, η εξέλιξη είναι προδιαγεγραμμένη. Μπορούσε σήμερα να συμβεί κάτι διαφορετικό; Η απάντηση είναι ΝΑΙ αρκεί η εργατική τάξη οι μικροί επιχειρηματίες οι άνεργοι και όσοι πλήττονται από τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που η τρικομματική κυβέρνηση παίρνει, αρχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους, συλλογικότητες που να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των λαϊκών στρωμάτων. Η αστική τάξη διεξάγει μόνη της ταξικό αγώνα και τον κερδίζει σε όλα τα επίπεδα.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ως ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις κινητοποιήσεις με πρόθεση να προσθέσουμε ένα λιθαράκια στο μπόλιασμα ταξικής συνείδησης σε κάποιο κόσμο.
Εάν πρέπει να γίνει κάτι δραστικότερο για την ανατροπή της υπάρχουσας παγιωμένης κατάστασης και εδώ στο Κιλκίς να είστε σίγουροι πως θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για την αναδημιουργία και αναγέννηση του εργατικού κινήματος στο Κιλκίς.
Καλούς αγώνες

6 σχόλια:

  1. Ο χαιρετισμός του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση των απεργούντων το πρωί ήταν το λιγότερο απαράδεκτη και απογοητευτική. Που νομίζει ότι ήταν σε γενική συνέλευση συνδικάτου ίσως; εκτός τόπου και χρόνου. Με τη στάση του προσέβαλε όλους αυτούς που απήργησαν και ήρθαν στην πορεία. Δίχασε με τις θέσεις του για συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για βαλβίδα εκτόνωσης και για τουφεκιές. Αγνοεί τις οικονομικές δυσκολίες των εργαζομένων. Άς μην παίρνουν αέρα τα μυαλά του κου Λαζαρίδη γιατί όλα κρέμονται σε μια κλωστή και ο λαός μπορεί να τους ξαναφέρει εκεί όπου ήταν στις επόμενες εκλογές. Την άλλη φορά ελπίζω να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. τέτοιες εκδήλώσεις δεν πρέπει να τις καπελώνουν τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκαλύπτεται καθημερινά ο ρόλος σας. Ο νέος Δούρειος Ιππος του λαικού κινήματος. Παιρνετε τα μέτρα σας για να μην έχετε απέναντι σας το λαό αλλά συλλογικότητες που ξέρετε πως θα τις έχετε του χεριού σας. Παράλληλα αποδεικνύεται την καλή σας διαγωγή και τα διαπιστευτήρια σας έναντι του κεφαλαίου. Οι αντιδράσεις θέλετε να αφήνουν στο απυρόβλητο τις τράπεζες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές. Μας ζητάτε να εθιστούμε στην κόλαση που μας ετοιμάζουν και να αναλώμαστε σε ανούσιους αγώνες χωρίς συνείδηση και στρατηγική ανατροπής. Η ιστορία όσο και να θέλετε, δεν γράφετε από συλλογικότητες αλλά από λαικά κινήματα. Δεν θέλετε τον λαό απέναντι σας. Γιατί άραγε; Προφανές έχετε αλλάξει στρατόπεδο εδώ και χρόνια. Πρώτα ανάπτυξη για το κεφάλαιο και μετά ψίχουλα για το λαό. Ε, λοιπόν δεν θα το επιτρέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε το δικό σας πόλο και στο Κιλκίς και καλέστε τους εργαζομένους. Χιλιάδες κόσμος σας ψήφισε. Βεβαια θα μπείτε στον πειρασμό όπως και σήμερα να συμμετέχετε δια εκπροσώπων σας και στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ κ' ΑΔΕΔΥ, έτσι για αλληλεγγύη... Γλείφετε εκεί που φτύνετε δυστυχώς. Οι σημερίνοι δήθεν σύμμαχοι σας την επομένη που θα γίνετε κυβέρνηση όπως φιλοδοξείτε θα είναι απέναντι σας για να σας ανατρέψουν. Εϊναι η μοίρα όλων των αστικών κομμάτων. Ο λαός ας κρίνει τις κινήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοπός δεν είναι να γίνει ακόμα ένας πόλος αλλά να ενωθούμε όλοι μαζί.Με το διαίρει και βασίλευε φτάσαμε ως εδώ.Ας απόφασίσουμε έναν κοινό στόχο και ας αφ'ησουμε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες,και την ανάλυση υης ιστορίας για μετά γιατί τα προβλήματά μας είναι πολλά αλλά πάνω από όλα κοινά!!!Οταν το καταλάβουμε αυτό ίσως να πετύχουμε πράγματα .Είναι πάντως λυπηρό να υπάρχουν 2,3,153 πόλοι , και ο απλός κόσμος που θέλει να διαδηλώσει να προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι τι και γιατι δεν είναι όλοι μαζί.Από ότι βλέπω και καταλαβαίνω δεν υπαρχει κάτι ουσιαστικό τουλαχιστον όχι για να επιλυθεί τώρα, την ώρα που θα 'επρεπε να κάνουμε μεγάλο αγώνα.Ποιο είναι το αποτέλεσμα ?? Ο απλός κόσμος κάθεται σπίτι του.Κάντε μια προσπάθεια εσείς που ηγείστε κάποιων καταστάσεων η επόμενη πορεία να είναι ολονών !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι μαζί? Ωραία. Τι είναι αυτό που θα μας ενώσει? Η ανάπτυξη...Ποιους οφελεί η ανάπτυξη? Μήπως το λαό? Υποκριτές...Μόνο οι εργάτες και το κόμμα τους το ΚΚΕ θα σώσουν την τάξη τους. Κανένα άλλο αστικό κόμμα εντός των τειχών δεν πρόκειτε να τα καταφέρει. Oλοι είναι με τον λαό και κανένας δεν έχει στρατηγική που να υπηρετεί τον λαό. Ολοι είναι κατά των μονοπωλίων και όλοι τους υπηρετούν. Οκτακόσιες συνιστώσες, κόμματα και αποκόμματα αλλά μόλις δύο οι δρόμοι. Η με το λαό ή με τα μονοπώλια. Λαικη εξουσια τώρα, πριν να είναι πολύ αργά και γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Ο λαός χορτάτος και οι πολυεθνικές χορτάτες παράλληλα είναι πραγματα ασυμβίβαστα μεταξύ τους. Οσο χαιδεύουμε την οικονομία και ευελπιστούμε να έρθει η ανάπτυξη για τα μονοπώλια, τόσο θα οξύνονται οι αντιφάσεις και οι συγκούσεις στην κοινωνία. Καλή επανάσταση σε όλους εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε με κύριε Λαζαρίδη, εκπρόσωπε του κιλκισιώτικου κατεστημένουν που μας έγινες και όψιμος υπερασπιστής των λαικών δικαιωμάτων. Πότε εσύ αγωνίστηκες για τα εργατικά δικαιώματα και έγινες τιμητής των πάντων?
    Παιδί του ΠΑΣΟΚ ήσουν και εσύ και άνθρωπος του παραστατίδη και τώρα μας έγινες αρχιαριστερός.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παιδί του συστήματος και αυτό θα φανεί άμεσα.
    Με τέτοιους εκπροσώπους δεν έχει και μεγάλες προοπτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.