Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Χείρα βοηθείας σε απόρους και ανασφάλιστους στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατά το διάστημα από τις 8 έως και τις 19 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ώστε να εξυπηρετηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Θεσσαλονίκης. 
 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον τέταρτο όροφο του κτιρίου των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας, φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος του 2012, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, μισθωτήριο συμβόλαιο, απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ (από την οποία να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας), καθώς και φωτοτυπίες αστυνομικής ταυτότητας και ιατρικής γνωμάτευσης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατοικούν εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, όσοι είχαν συμμετάσχει παλαιότερα σε αυτό δεν μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση, καθώς στόχος του δήμου Θεσσαλονίκης είναι τα άτομα που εξυπηρετούνται μέσω της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής να εναλλάσσονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη στερηθεί από κανέναν η δυνατότητα της προσφοράς βοήθειας.
Το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης στεγάζεται σε χώρο επί της οδού Μοναστηρίου 124 και παρέχει σε άπορες οικογένειες είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.ά.
Όπως έχει εξηγήσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, οι οικογένειες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιλέγονται από κοινωνικούς λειτουργούς με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Ειδικότερα, σε οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα μέλη παρέχονται προϊόντα αξίας 250 ευρώ μηνιαίως, σε τριμελείς οικογένειες προϊόντα 200 ευρώ, σε οικογένειες με δύο μέλη προϊόντα 150 ευρώ, ενώ σε μεμονωμένα άτομα προσφέρονται είδη αξίας 100 ευρώ.

Εμβολιασμοί για άπορουςΣτο μεταξύ, στο κτίριο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών απευθύνεται σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας από 12 έως 26 ετών, οι οποίες είναι κάτοικοι του δήμου Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 231 0 509.053 και 231 0 509.020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.