Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οι επιχειρήσεις "Διαμάντια" του ν. Κιλκίς

Παρά την πρωτοφανή κρίση και τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας θα σηκώσει το βάρος της ανάπτυξης της χώρας, όποτε κι αν έρθει η ώρα. Προφανώς, στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αναμένεται να βρεθούν οι δυναμικές επιχειρήσεις, που βρίσκονται παντού, σε κάθε περιοχή της χώρας.
Εταιρίες που ίσως δεν τις γνωρίζουν πολλοί, αλλά δίνουν ζωή και δουλειά σε ολόκληρες περιοχές. Ο «ΑτΚ» κατέγραψε κάποιες (ασφαλώς υπάρχουν πολύ περισσότερες) από αυτές τις επιχειρήσεις - «διαμάντια» που εδρεύουν στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, και αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για το δυναμικό που υπάρχει στην ελληνική περιφέρεια.

Νομός Κιλκίς
1. ΕΛΒΙΑΛ ΑΕ
Με ετήσια παραγωγική ικανότητα 18.000 τόνων αλουμινίου και ρομποτική αποθήκη προφίλ δυναμικότητας 2.000 θέσεων, η ΕLVIAL ΑΕ αποτελεί μία από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά βιομηχανίες παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ και κουφωμάτων αλουμινίου. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1990 από τον Δημήτρη Τζίκα και το 2004 καθιερώθηκε ως η πρώτη εταιρία με πιστοποιημένα και ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου αντιδιαρρηκτικής προστασίας. Διαθέτει ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε έκταση 160 στρεμμάτων στο Κιλκίς. Την τελευταία δεκαετία επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της μέσω θυγατρικών στα Βαλκάνια, ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2010 άγγιξε τα 35 εκατ. ευρώ.

2. EPSILON - EPSILON ΑΕ
Πλάκες επίστρωσης και κυβόλιθους παράγει η εταιρία EPSILON - EPSILON ΑΕ. Ιδρύθηκε το 1963 από τον Ελεύθεριο Βουζουλίδη, ο οποίος δημιούργησε και το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής κισσηρότουβλων στη Βόρεια Ελλάδα. Από το 2008 λειτουργεί νέα μονάδα παραγωγής στο Λεβεντοχώρι Κιλκίς, μια από τις πιο σύγχρονες παγκοσμίως. Η εταιρία συμμετέχει τακτικά σε εκθέσεις τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, ενώ από το 2003 αναπτύσσει έντονα το δίκτυο πωλήσεών της στις βαλκανικές χώρες. Τα τελευταία δύο χρόνια παράγει μια νέα σειρά 7 λευκών πλακών, κατασκευασμένες από ψυχρά υλικά.

3. MeDIPAC - Θ. Καζαντζίδης ΑΕ
Η μοναδική παραγωγική μονάδα κατασκευής χειρουργικών ραμμάτων στην Ελλάδα λειτουργεί στη βιομηχανική περιοχή του νομού Κιλκίς. Πρόκειται για τη MeDIPAC - Θ. Καζαντζίδης ΑΕ, η οποία ιδρύθηκε το 1987. Από το 1989 έχει συνάψει αποκλειστικές συμβάσεις για τα προϊόντα της με πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια εξυπηρετεί πάνω από 90 ελληνικά νοσοκομεία, ενώ εξάγει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρία απασχολεί σε μόνιμη βάση 30 άτομα.


Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.