Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Κιλκίς, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει και φέτος στην πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012», κύριος στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας. Στο πλαίσιο του κεντρικού θεματικού άξονα της δράσης που φέτος αφορά στις μεταμορφώσεις της φωτιάς, διαχρονικού συμβόλου δημιουργικής δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας και φέρει τον τίτλο: «Παντέχνου πυρός σέλας – Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η Υπηρεσία μας οργανώνει, για το χρονικό διάστημα 11-14 Οκτωβρίου 2012, σε αρχαιολογικούς χώρους των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
Α) Στον αρχαιολογικό χώρο της ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, και κατά τις ώρες: 9:00, 11:00, 13:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, και θα περιλαμβάνει:
1) θεματική περιήγηση στο Νομισματοκοπείο και στο χώρο του ελληνιστικού λουτρού, με κοινό θεματικό στοιχείο τη χρήση της φωτιάς, για τη λειτουργία του κλιβάνου (Νομισματοκοπείο) και του λουτρού αντίστοιχα.
2) εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το νόμισμα στο Μακεδονικό βασίλειο και τη λειτουργία του νομισματοκοπείου στη ρωμαϊκή Αγορά που θα περιλαμβάνει την πειραματική κατασκευή από τους μαθητές αντιγράφων από επιλεγμένα νομίσματα με χρήση εύπλαστων υλικών.
Β) Στον αρχαιολογικό χώρο του ιερού του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, στις 10:00 π.μ., οι εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου, θα περιλαμβάνουν: θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη χρήση της φωτιάς στα ρωμαϊκά λουτρά.
Στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, στις 10:00 π.μ. και 12:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση με θέμα τη χρήση της φωτιάς στην καθημερινή ζωή σε καιρό ειρήνης και τα καταστροφικά αποτελέσματα της φωτιάς στον πόλεμο.
Γ) Στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού, νομού Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε σχολικές ομάδες και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες-παιχνίδια με σημεία αναφοράς χώρους και κατασκευές που σχετίζονται με τη χρήση της φωτιάς. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες επικεντρωμένη στα ίδια σημεία - στάσεις του χώρου. Ώρες επίσκεψης: 9 π.μ. - 2 μ.μ.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θεματική περιήγηση για μεμονωμένους επισκέπτες. Ώρες επίσκεψης: 9 π.μ. - 2 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.