Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρώνει σήμερα και ο χώρος της Υγείας!

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας καθώς κλειστά θα παραμείνουν τα Φαρμακεία, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ οπότε και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Όμως και οι γιατροί του ΙΚΑ και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας συμμετέχουν σήμερα στις κινητοποιήσεις.
Με δυσκολία θα εξυπηρετούνται σήμερα οι ασθενείς ημέρα της γενικής απεργίας, καθώς με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, εξυπηρετώντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία.
Κλειστά σήμερα τα Φαρμακεία και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ σχετικό κάλεσμα απηύθυνε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Μεταξύ των περιοχών που σήμερα οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία είναι Αθήνα, Πειραιάς, Ημαθία, Ροδόπη, Κοζάνη, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αιγιαλεία.
Στις κινητοποιήσεις θα λάβουν μέρος και οι γιατροί του ΙΚΑ, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΙΚΑ), ενώ σχετική απόφαση έλαβε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΟΣΝΙΕ), που καλεί όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική υγεία να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία.
Αύριο κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει και το αναπηρικό κίνημα καθώς και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.