Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μόντι-Σαμαρά

Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι σήμερα στη Ρώμη. Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ιταλού ομολόγου του Μάριο Μόντι. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης ο κ. Μόντι εξήρε το έργο της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε την Αθήνα να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση εφαρμόζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Στη Ρώμη ο έλληνας πρωθυπουργός έχει επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, της Ιρλανίδας Έντα Κένι και της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, οι οποίοι βρίσκονται στη Ρώμη για τη Σύνοδο της Κεντρώας Δημοκρατικής Διεθνούς ενώ αύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στο Βατικανό με τον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο.

Να συνεχιστεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσηςΚύριο θέμα της συνάντησης Μόντι-Σαμαρά η οικονομική κρίση και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η Ευρώπη να την ξεπεράσει, σε μια κρίσιμη φάση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιταλία. Η ιταλική κυβέρνηση υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη να τύχει προστασίας η Ευρωζώνη, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχισθεί η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Ο Μόντι ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στην κατεύθυνση που ακολουθεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», τονίζεται στο ανακοινωθέν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, κατανοεί ότι είναι πιθανό να χρειαστεί πρόσθετος χρόνος για την Ελλάδα και την δημοσιονομική προσαρμογή της. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, γιατί θα μπορούσαν να υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Και η Ιταλία όμως περιμένει επίσημα την έκθεση της Τρόικας τον Οκτώβριο. Η γενικότερη πάντως γραμμή υποστήριξης εκφράσθηκε και από τον Ιταλό πρόεδρο Ναπολιτάνο στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

Deutsche Welle
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
Υπευθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.