Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Λες να πάω στην πορεία σήμερα;

Της Βούλας Ιωαννίδου
Με το συμπάθειο κιόλας για την λέξη που επαναλαμβάνεται συνέχεια μέσα στο τραγούδι, όμως ..... την λες βρε παιδί μου και γεμίζει το στόμα σου προφέροντάς την, όταν βλέπεις τα καμώματά μας....
Μα είναι δυνατόν!!! Τάχα τόση γκρίνια, τόση μουρμούρα, τόση οργή, τόσος θυμός και στο δια ταύτα ΤΟΣΗ ΑΝΟΧΗ!!!!! ΄ΕΛΕΟΣ με την απάθειά μας!! Τι άλλο περιμένουμε να μας κάνουν για να θυμώσουμε στ΄αλήθεια; Εδώ κολλάει το τζάμπα μάγκες!!!


Αν μας ακούσει κάποιος άλλης εθνικότητας να μιλάμε στα "πηγαδάκια", στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς, στα σπίτια μας, στο τηλέφωνο ...θα νομίζει ότι ήρθε η ώρα της δευτέρας παρουσίας, ότι δεν θα μείνει τίποτα όρθιο, ότι θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, αν έχει όμως την υπομονή να δει το παρακάτω μας, θα μας δει μετά την οργισμένη κουβέντα μας και τα μπινελίκια μας, να καθόμαστε βυθισμένοι στον αναπαυτικό καναπέ μας, κατάκοποι από τις αγριοφωνάρες μας για τις αδικίες γύρω μας, να βλέπουμε τα τούρκικα σήριαλ και να κλαίμε με τους ανεκλπλήρωτους έρωτες των πρωταγωνιστών θαρρείς και δεν έχουμε προβλήματα δικά μας να κλάψουμε. Οι πιο ρομαντικοί, θα ξαπλώσουν αγκαλιά στον καναπέ και θα δουν την γαλάζια λίμνη :), οι πιο κουλτουριάρηδες θα διαβάσουν ένα βιβλίο ή θα παίξουν μια παρτίδα σκάκι. Το σίγουρο είναι πάντως, πως όλοι μετά θα πάνε ήσυχα ήσυχα στο κρεβατάκι τους και θα κοιμηθούν σαν πουλάκια, για να ξυπνήσουν φρέσκοι φρέσκοι , με νέες δυνάμεις να ριχτούμε πάλι στην γνωστή γκρίνια και μουρμούρα. Αλήθεια τι νόημα έχει όλο αυτό; Αφού δεν έχουμε σκοπό ν΄αντιδράσουμε γιατί τα λέμε; Τζάμπα ανεβάζουμε πίεση βρε παιδιά και θα πάμε απ΄άδικο :)
Πάμε στη δουλειά μας, και όταν πληρωνόμαστε στο τέλος του μηνός , παθαίνουμε κατάθλιψη και όχι άδικα!
Πάμε στο σπίτι μας γυρνώντας από τη δουλειά, και στο ταχυδρομείο μας περιμένει κάθε μέρα, μια κίντερ έκπληξη στο γραμματοκιβώτιό μας, ένα νέο χαράτσι και μια καινούργια λόξα του υπουργείου οικονομικών, παθαίνουμε κατάθλιψη, και όχι άδικα!
Πάμε στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουμε κι εκεί που κουβαλούσαμε το αυτοκίνητο για να βάλουμε τα ψώνια της εβδομάδας, τώρα τα κουβαλάμε στην τσέπη μας. :) Στην ιστορία έμεινε το "είναι κεφάτη γυρίζει απ΄τον Βερόπουλο"!
Ακούμε ειδήσεις κι ανεβάζουμε πυρετό. Μας φταίει η Τρέμη μας φταίει ο Πρετεντέρης...
Ακούμε δηλώσεις Πολιτικών και το αίμα μας ανεβαίνει στο κεφάλι.
Πάμε στα νοσοκομεία και σταυροκοπιόμαστε σαν τις "θεούσες", να΄χουμε την υγεία μας να μη μας βρει καμιά συμφορά γιατί θα πάμε σαν το σκυλί στ΄αμπέλι!
Θ΄αρχίσουν σε λίγο με τα πρώτα κρύα ν΄απαριθμούν σε ποια σχολειά δεν έχουν θέρμανση, πόσα παιδάκια λιποθυμούν στα διαλείμματα από την πείνα, σε ποια δεν έχει δασκάλους, ποια κλείνουν γιατί δεν έχουν πολλούς μαθητές...
Ο απολογισμός της ημέρας είναι το πόσο αυξήθηκαν οι άνεργοι και με πόσες αυτοκτονίες έκλεισε η μέρα.
Δεν έχουν τελειωμό τα παράλογα που συμβαίνουν και μας έχουν καταντήσει αποστεομένα κουφάρια χωρίς σκέψη, χωρίς κριτική αντίληψη, χωρίς ελπίδα και χωρίς όνειρα, απλά βολοδέρνουμε σαν ζόμπι.
Κι εμείς βρίζουμε και μετά σφυρίζουμε αδιάφορα, σα να συμβαίνουν σε άλλη χώρα!!! ΄Ημαρτον!!!!!!
Περιμένουμε, ως δια μαγείας να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα τη ροδαυγή να είναι όλα ρόδινα!
Αλήθεια σε τι διαφέρει η συμπεριφορά μας από των πολιτικών που ολημερίς βρίζουμε;
Αυτοί βγαίνουν στα μπαλκόνια και στις τηλεοράσεις κι απαγγέλουν πύρινους λόγους και βαρύγδουπες δηλώσεις και μετά πάνε μέσα και ξεπουλάνε με φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, για όλα αυτά που έλεγαν στους λόγους τους. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ!!
Κι εμείς φωνάζουμε και βρίζουμε για την κατάντια μας και μετά ξεχνάμε και αφήνουμε τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, γιατί εμείς πάντα έχουμε έναν καλό λόγο για να μην το κάνουμε. ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ.
Η λογική μας είναι πως για τα κακώς κείμενα φταίνε πάντα οι άλλοι! Κι εμείς τι κάνουμε γι΄αυτό; Δεν έχουμε ευθύνη γι΄αυτά που μας συμβαίνουν; Εγώ ένα ξέρω όπως έλεγε και η γιαγιά μου, αν δεν σκύψεις κανένας δεν ανεβαίνει στην πλάτη σου! Εμείς έχουμε καμπουριάσει από το πολύ σκύψιμο. Κι όσο σκύβουμε, τόσο ανεβαίνουν...
Είναι καιρός ν΄αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες. Ο καθένας ν΄αναλάβει το μερτικό του, σα να είναι προσωπική του υπόθεση όλο αυτό που συμβαίνει, γιατί στην ουσία ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ!
Πέρα από κόμματα, χρώματα, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ!!! ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!!!
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία μας για το αυτονόητο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.