Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Γεωργαντά για το ΤΕΙ Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνάντηση εργασίας με την προϊσταμένη του τμήματος σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος του παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς κ. Ουρανία Παναγιωταλίδη είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Η κ. Παναγιωταλίδη ενημέρωσε ενδελεχώς τον κ. Γεωργαντά επί όλων των θεμάτων που συναρτώνται με τη λειτουργία του τμήματος και τις προοπτικές του ενόψει και της μετεγκατάστασης στο νέο κτήριο στην είσοδο του Κιλκίς.
Ειδικότερα:
Η μετεγκατάσταση στο νέο κτήριο αναμένεται μέσα στον ερχόμενο μήνα Οκτώβριο καθώς η διοίκηση του ΤΕΙ έδωσε προθεσμία ενός μηνός στο νέο εργολάβο να διευθετήσει τις ελλείψεις σε ένα κτήριο που δοκιμάστηκε από τη πολυετή ασυνέπεια του ανάδοχου εργολάβου. Πάντως και παρά την καθυστέρηση το νέο κτήριο προσφέρει ευοίωνες προοπτικές για τη λειτουργία του τμήματος και μάλιστα επιβάλλει την περαιτέρω αξιοποίησή του με τη διεκδίκηση δεύτερου τμήματος κατά προτίμηση συναφούς με το ήδη υφιστάμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ενημέρωση προέκυψαν ενθαρρυντικά συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του τμήματος και την σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, ένα τομέα δηλαδή ιδιαίτερα κρίσιμο στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.
Μάλιστα προς επίρρωση των ανωτέρω και της ζήτησης που παρουσιάζει το τμήμα η κ. Παναγιωταλίδη ενημέρωσε για την απόλυτη κάλυψη των θέσεων του τμήματος από νέους φοιτητές ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, όπου ως γνωστόν καλύφθηκαν και οι 114 θέσεις σπουδαστών.
Τα προβλήματα βεβαίως δεν λείπουν και είναι ενδεικτικό ότι από τις 10 οργανικές θέσεις καθηγητών καλύπτονται μόνο τέσσερις. Τόσο για τα κενά αυτά όσο και για το αίτημα περαιτέρω αξιοποίησης του νέου κτηρίου με δεύτερο τμήμα, η κ. Παναγιωταλίδη ζήτησε τη στήριξη του βουλευτή Κιλκίς.
Ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε βοήθεια και στήριξη στα αιτήματα του τμήματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, ο κ. Γεωργαντάς θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνασταντίνο Αρβανιτόπουλο στον οποίο και θα μεταφέρει -και θα υποστηρίξει- τα αιτήματα του τμήματος που βεβαίως είναι αιτήματα και του ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.