Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Επιμορφωτική Κιλκίς η Διεθνής Έκθεση στο Κιλκίς με θέμα την «Αξιοποίηση των Άχρηστων Υλικών».

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη Διεθνής Έκθεση που οργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς στην οποία εκτέθηκαν αντικείμενα φτιαγμένα από υλικά που για τους περισσότερους από εμάς ονομάζονται Άχρηστα ή Απορρίμματα.
Άτομα από το Κιλκίς, γνωστά ή λιγότερο γνωστά, έδειξαν – σε όσους έδωσαν στο εαυτό την ευκαιρία να περάσουν από την έκθεση – έργα με σημαντική καλλιτεχνική αξία, ή αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά με άνεση και εξίσου αξιόπιστα με τα συμβατικά, αυτά που αγοράζουμε από το εμπόριο.
Αντικείμενα όπως κουρελούδες και πουφ φτιαγμένα από ρετάλια και παλιά υφάσματα, φωτιστικά από πλαστικά πιρούνια, τηλεκάρτες, ξύλο, χαρτί, πίνακες από ανακυκλωμένο ξύλο, τσάντες και πορτοφόλια από πλαστικές αφίσες, κοσμήματα από χαρτί, σύρμα, πλαστικό, καράβια φτιαγμένα από ξύλο και εξαρτήματα από ηλεκτρικές συσκευές, κούκλες για το κουκλοθέατρο από ξύλο και παλιά υφάσματα, είναι μερικά από τα αντικείμενα που είχε την ευκαιρία να δει ο επισκέπτης.
Εκτός από του κιλκισιώτες δημιουργούς όμως είχαμε και συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη, το Πολύκαστρο, εκθέματα μας έστειλαν από την μακρινή Πολωνία και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, τα έργα από την Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία ο επισκέπτης μπορούσε να τα δει μόνο σε φωτογραφίες.
Τα εκθέματα όμως που ίσως περισσότερο τράβηξαν την προσοχή και το ενδιαφέρον ήταν τα μουσικά όργανα (πιάνο, βιόλες, κιθάρες, βιολιά) κατασκευασμένα από «άχρηστα υλικά» όπως χαρτί, ενδύματα και υποδήματα, που μας έκανε την τιμή να μας δείξει ο κατασκευαστής τους από την Κομοτηνή, ο κύριος Χρήστος Τσόνιας. Πέρα από το να τα θαυμάσουμε, είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε να παίζουν από μουσικούς που προσκλήθηκαν να τα δοκιμάσουν.
Επισκέπτες όλων των ηλικιών πέρασαν στις 2 ημέρες λειτουργίας της. Ίσως το γεγονός ότι συνέπεσε με το πανηγύρι να ήταν ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους που θα ήθελαν να έρθουν.
Η έκθεση ήταν επιτυχής και για το λόγο αυτό θα κάνουμε προσπάθεια να την επαναλάβουμε το συντομότερο δυνατόν.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διακρατικού έργου Leonardo da Vinci με τίτλο «Η Αξία των Άχρηστων Υλικών» που υλοποιεί η Επιμορφωτική Κιλκίς με εταίρους από την Γερμανία και την Γαλλία.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.