Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ο Βαρουφάκης στον Real Fm

Iδιαίτερα καυστικός ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Φιλίππα Ταμπάρη, προειδοποιώντας ότι λήψη των επικείμενων μέτρων σημαίνει εκπαραθύρωση από το ευρώ.
"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να πληγεί από τις εσωτερικές τις αντιφάσεις", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι "είναι αντίφαση να λες θα εφαρμόσω ένα πρόγραμμα που ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να εφαρμόσει", επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί αν πάρουμε τα μέτρα, απάντησε :"Εκπαραθύρωση από το ευρώ με πιθανότητα 100%"
"Δεν θα είναι αποτέλεσμα νόμων της φύσης αλλά πολιτική απόφαση", δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος, συμπληρώνοντας: "Αν κάνουμε αυτό που μας λένε-χωρίς να το θέλει αναγκαστικά η κυβέρνηση δεν υπάρχει συνωμοσία, ανοησία υπάρχει-θα βρεθούμε εκτός ευρώ".
Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση της απέναντι στο ΔΝΤ:
"Η κυβέρνηση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει τις φωνές του ΔΝΤ που έλεγαν ότι αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να το βγάλει η Ελλάδα. Ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, λέγοντας ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι το ίδιο πράγμα.

enikos.gr

1 σχόλιο:

  1. Σε ό,τι έχει πει ο Βαρουφάκης από την αρχή της κρίσης δεν έπεσε έξω πουθενά. Επαληθεύτηκε σε όλα. Αν τον άκουγαν οι πολιτικοί μας ούτε το χρέος θα είχε φτάσει σε αυτό το ύψος ούτε οι Έλληνες θα είχαν εξαθλιωθεί ούτε η Ελλάδα θα ήταν ο "αποδιοπομπαίος τράγος" της Ευρώπης.
    Λέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.