Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Μέρκελ και Oλάντ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Ενόψει των επισκέψεων του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησής της: οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν στη βάση της νέας αξιολόγησης της Τρόικας. Την ίδια ώρα κάλεσε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Είναι πολύ σημαντικό όπως είπε, όλες οι χώρες της ευρωζώνης να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. «Θα ενθαρρύνω την Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων», ο οποίος, όπως παραδέχθηκε η γερμανίδα καγκελάριος, «έχει απαιτήσει πολλά από τον ελληνικό λαό».
Στο ίδιο μήκος κλίματος και ο γάλλος πρόεδρος που επανέλαβε ότι θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Για να τονίσει στη συνέχεια ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. «Τώρα εναπόκειται στους Έλληνες να κάνουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό τον στόχο», δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.
Στο αποψινό δείπνο εργασίας οι δυο ηγέτες καλούνται να συντονίσουν τη στάση τους ενόψει των επισκέψεων του Α. Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα.

Δηλώσεις ντε ΓιάγκερΕν τω μεταξύ ο ολλανδός υπ. Οικονομικών ντε Γιάγκερ κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να εμμείνει στη σκληρή της στάση έναντι της Ελλάδας. «Εάν μιλάμε για περαιτέρω καθυστερήσεις στα μέτρα λιτότητας και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, τότε είμαστε ξεκάθαρα κατά», λέει ο υπουργός σε συνέντευξή του προς την γερμανική έκδοση των Financial Times της Παρασκευής και προσθέτει: «Λέω στην γερμανική κυβέρνηση ότι το καλύτερο είναι να εμμείνει στη σκληρή της θέση».

Deutsche Welle
dpa, dapd, rtrd, Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.