Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Εθνική, Eurobank και Alpha στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της Εμπορικής

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, τις προτάσεις τους τς για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Για την θυγατρική της Credit Agricole έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Alpha Bank, η οποία είχε ήδη καταθέσει πρόταση για την Εμπορική στο τέλος Ιουλίου.Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η Εθνική ανέφερε πως «σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας».
«Η πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΕΤΕ.
Από την πλευρά της και η Eurobank ανακοίνωσε επίσης πως «στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών».
Παράλληλα, και η Alpha Bank ενημέρωσε ότι «σήμερα, 8 Αυγούστου 2012, υπέβαλε, στα πλαίσια της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος και οι λοιπές αρχές έθεσαν, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης».
Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές προσφορές θα εξετασθούν τόσο από την τρόικα, που χρηματοδοτεί τη διαδικασία της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης, όσο και από την μητρική Credit Agricole.
Στόχος είναι η διαδικασία της πώλησης της Εμπορικής να έχει ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πάρει σειρά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
H τελική επιλογή και αποδοχή της πρότασης θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι για να πωληθεί η Εμπορική Τράπεζα θα πρέπει προηγουμένως να ανακεφαλαιοποιηθεί και σύμφωνα με τη μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα δώσει η Credit Agricole.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.