Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Επί ποδός η πολιτική προστασία για την πυρκαγιά στην Ουρανούπολη

Επί ποδός βρίσκεται η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από χθες (Τετάρτη 8/8) το μεσημέρι, οπότε και εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θέση Μονοξυλίτης του Αγ. Όρους, η οποία επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό.
Κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ και ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας-ΠΣΕΑ Κωνσταντίνος Πάλλας έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των Δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.
Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το Συντονιστικό Περιφερειακό Κέντρο της Πυροσβεστικής (ΣΠΕΚ) για να αποφασίσει εάν χρειάζεται η περαιτέρω κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων.
Σημειώνεται ότι, έπειτα από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει κηρύξει την τοπική κοινότητα Ουρανουπόλεως του Δήμου Αριστοτέλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.