Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙ.Α. Κιλκίς για το οικολογικό έγκλημα των μεταλλείων σε Κρούσια - Πάικο

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνιά τους, κάνει ένα ακόμη δώρο στον «εθνικό επενδυτή» Μπόμπολα, κατοχυρώνοντας στην καναδική πολυεθνική “ELDORADO GOLD” και την ελληνική τεχνική εταιρεία “ΑΚΤΩΡ” το διαγωνισμό για την εξόρυξη χρυσού στα όρη Κρούσια του Κιλκίς. Μετατρέπεται έτσι σε βορρά στα νύχια του κεφαλαίου ένα ακόμα κομμάτι ελληνικής γης, αφού 91.000 στρέμματα γόνιμης γης και δάσους θα γίνουν ορύγματα και κρατήρες εξόρυξης ή λίμνες απόθεσης τοξικών αποβλήτων. Όπως και στη Χαλκιδική, έτσι και στο Κιλκίς η ζωή των κατοίκων των 12 χωριών που βρίσκονται εντός της μεταλλευτικής ζώνης αλλά και όλης της γύρω περιοχής και της πόλης του Κιλκίς φαίνεται να έχει μηδαμινή αξία μπροστά στα συμφέροντα των καπιταλιστών και η κυβέρνηση αδιαφορεί για την αντίθεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
Η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κιλκίς χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων του Κιλκίς, στηρίζει τη δράση του Μετώπου Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο και συμμετέχει στην παλλαϊκή κινητοποίηση της 30ης Αυγούστου.
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.