Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Β. Σόιμπλε: «Περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα»

Την ώρα που Βερολίνο και Παρίσι διαμηνύουν με μια φωνή ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης, νέες δηλώσεις ανώτερων στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση Μέρκελ
Παρά τις σαφείς εκκλήσεις της Α. Μέρκελ να σταματήσει η συζήτηση περί εξόδου, σε σημερινή του συνέντευξη ο γγ. των Χριστιανοκοινωνιστών Ντόμπριντ προεξοφλεί την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα το 2013.
Την ίδια ώρα πάντως ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε τάσσεται για άλλη μια φορά κατά της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Tagessspiegel ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα, δηλαδή πολύ σύντομα ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Αυτός δεν είναι ο ορθός δρόμος για να επιλυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα της ευρωζώνης», τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και υπενθυμίζει ότι μόλις στα τέλη του περασμένου χρόνου αποφασίστηκε ένα δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, διάρκειας τριών ετών. «Εάν μετά από έξι μήνες πούμε σήμερα ότι αυτό δεν επαρκεί, τότε δεν συμβάλλουμε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης», λέει ο κ. Σόιμπλε.
Αντίθετος στην παραχώρηση περισσότεροι χρόνου στην Ελλάδα είναι και ο πρόεδρος της Κ.Ο. των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων Ράινερ Μπρούντερλε, που στην συνέντευξή του προς την Tagesspiegel, υποστηρίζει ότι η Ευρώπη έχει κάνει ήδη πολλές παραχωρήσεις στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει τώρα αποτελέσματα», λέει χαρακτηριστικά ο πρώην υπ. Οικονομίας.

Νέα ευρωπαϊκή συνθήκη;Την υιοθέτηση μιας νέας ευρωπαϊκής συνθήκης προσπαθεί να δρομολογήσει σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel το Βερολίνο. Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ενοποίησης το Βερολίνο επιθυμεί να συμπληρωθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο, που έχει ήδη αποφασιστεί, με μια πολιτική ένωση. Ήδη, όπως αναφέρει το περιοδικό, ο σύμβουλος της Μέρκελ για ευρωπαϊκά θέματα, Νικολάους Μάγιερ – Λάντρουτ, σε συνομιλίες που έχει στις Βρυξέλλες, προσπαθεί να πείσει προκειμένου να υπάρξει εντός του έτους απόφαση για τη σύγκλιση της συνόδου. Στόχος είναι ο καλύτερος και στενότερος συντονισμός των εθνικών προϋπολογισμών. Στα περισσότερα κράτη-μέλη όμως η γερμανική πρόταση δεν βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, παρατηρεί το περιοδικό.

Deutsche Welle
dpa, Tagesspiegel, Spiegel, Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.