Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη για με θέμα την επικείμενη κατάργηση της Ελληνικής Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με κοινοποίηση στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη και Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου, σχετικά με την επικείμενη κατάργηση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης εξαίρει το έργο της Alzheimer Ελλάς, η οποία παρέχει «δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με άνοια και στις οικογένειές τους, με μια πολυσχιδή και αξιέπαινη δράση βασισμένη στον εθελοντισμό».«Αναρωτιέται κανείς με ποια λογική μπορεί να αποφασιστεί η κατ’ ουσίαν διάλυση ενός υγιούς φορέα που η δράση του έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer», σημειώνει ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει «επισταμένως την περίπτωση της Alzheimer Ελλάς και να μην προχωρήσει σε μια απόφαση που θα έχει δυσανάλογες κοινωνικές επιπτώσεις». «Δεν μπορεί από την προσπάθεια για την ολοκλήρωση του κράτους πρόνοιας, να έχουμε περάσει στην με κάθε τρόπο κατάλυσή του, χωρίς να λογαριάζουμε τις συνέπειες στην κοινωνία», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως μας πληροφόρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) περιλαμβάνεται στη λίστα με τους υπό κατάργηση οργανισμούς στον τομέα της υγείας.
Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι επικροτούμε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Θεωρούμε, ωστόσο, αυτονόητο ότι οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με βάση κάποιον σχεδιασμό και κατόπιν στοιχειώδους έστω διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την κοινωνία.
Η Alzheimer Ελλάς επιτελεί πολύ σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε ασθενείς με άνοια και στις οικογένειές τους, με μια πολυσχιδή και αξιέπαινη δράση βασισμένη στον εθελοντισμό. Αναρωτιέται κανείς με ποια λογική μπορεί να αποφασιστεί η κατ’ ουσίαν διάλυση ενός υγιούς φορέα που η δράση του έχει αναγνωριστεί και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα καλής πρακτικής από την Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer.
Κατόπιν τούτων και επικαλούμενος την κοινωνική ευαισθησία σας, σας ζητώ να εξετάσετε επισταμένως την περίπτωση της Alzheimer Ελλάς και να μην προχωρήσετε σε μια απόφαση που θα έχει δυσανάλογες κοινωνικές επιπτώσεις. Δεν μπορεί από την προσπάθεια για την ολοκλήρωση του κράτους πρόνοιας, να έχουμε περάσει στην με κάθε τρόπο κατάλυσή του, χωρίς να λογαριάζουμε τις συνέπειες στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.