Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα οι αγρότες παίρνουν την εξισωτική αποζημίωση

Του Γιώργου Ξένου
Αίσιο τέλος είχε η μεγάλη αγωνία των κτηνοτρόφων για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους 160 εκ. ευρώ, η οποία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες για την εξεύρεση των αναγκαίων εθνικών πόρων για την αύξηση των δαπανών για το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης και τη υπογραφή της απόφασης υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης συνεργασίας για την καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης και γίνεται πράξη η πληρωμή της.
Ταυτόχρονα εκπληρώνεται η υπόσχεση που είχε αναλάβει, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Τσαυτάρης κατά την εκφώνηση των προγραμματικών του δηλώσεων για την πληρωμή της πριν το τέλος Αυγούστου.
Η πληρωμή αφορά 70.000 περίπου δικαιούχους, κυρίως κτηνοτρόφους ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφισή τους την παρούσα χρονική περίοδο διευκολύνοντας τους να προμηθευτούν έγκαιρα ζωοτροφές σε πιο συμφέρουσες τιμές.
Η καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης στους δικαιούχους αφορά το 100% του ποσού που δικαιούνται με βάση τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Αν για κάποιο δικαιούχο υπάρχουν προβλήματα δικαιολογητικών ή προφανή σφάλματα στην αίτησή του, θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσα στον Αύγουστο και η πληρωμή του θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου.
Με αφορμή την πληρωμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με συνέπεια υλοποιούμε τις προτεραιότητες που θέσαμε για τους Έλληνες αγρότες και ειδικά για τους Έλληνες κτηνοτρόφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τις τιμές ζωοτροφών. Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα ώστε οι ενισχύσεις να καταβάλλονται στους αγρότες με βάση τον προγραμματισμό που εξαγγείλαμε με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίζουν την πολύτιμη για την χώρα και την οικονομία παραγωγική τους διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.