Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας: "Ήρεμα, χωρίς κραυγές και φωνές"

Ο/Η Δουλτσινέα (χωρίς τον Δον Κιχώτη) άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ερώτηση των βουλευτών του ν. Κιλκίς για τα μεταλλε...":

Φίλε/Φίλη Ανώνυμε/η. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό στο έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το άρθρο δεν είναι η ερώτηση αυτή καθ' αυτή. Το ουσιώδες είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στο Κιλκίς (εξ όσων γνωρίζω) όλοι οι βουλευτές αναγνωρίζουν την εξαιρετική σπουδαιότητα του θέματος και παραμερίζουν τις όποιες κομματικές και πολιτικές διαφορές τους (που είναι σημαντικές), προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καταστροφή που θα φέρει μια πιθανή εγκατάσταση μεταλλείων στον τόπο μας.
Αυτό είναι μια εξαιρετική αρχή. Γιατί υπάρχουν πολλά ζητήματα (ανάμεσά τους κι αυτό που αναφέρεις) τα οποία θα πρέπει να προσεγγιστούν με τον τρόπο αυτό: υπερκομματικά. Το να γίνει αυτό όμως εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους. Οφείλουμε να αναδείξουμε με την συμμετοχή μας τα θέματα που θεωρούμε ουσιώδη και να πιέσουμε για να λυθούν. Ήρεμα, χωρίς κραυγές και φωνές. Χωρίς αποκλεισμούς (βάσει οποιοδήποτε "κριτηρίου"). Όλοι, μα όλοι οι κάτοικοι θα υποφέρουν και θα κινδυνεύσουν αν τελικά η ELDORADO μετατρέψει το Κιλκίς σε μεταλλείο.
Ας βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Η αναζήτηση των στοιχείων που μας διαφοροποιούν μπορεί μόνο να οδηγήσει σε γραμμές που μας χωρίζουν. Και έτσι γινόμαστε πιο αδύνατοι. Είναι πιο εύκολο να μας χειριστούν και να μας "διαχειριστούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.