Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Και χωρίς γιατρούς από Δευτέρα ο ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν επισχέσεις

Το δράμα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ δεν περιορίζεται στη διακοπή των δωρεάν φαρμάκων αλλά και στην έλλειψη δωρεάν γιατρών καθώς πενθήμερες επαναλαμβανόμενες επισχέσεις εργασίας ξεκινούν από τη Δευτέρα οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Τι θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι
Ανυποχώρητοι είναι οι συμβεβλημένοι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που προχωρούν από τη Δευτέρα σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες επισχέσεις εργασίας.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), που έχει ήδη στείλει εξώδικο στη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλούν τα μέλη τους με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε επίσχεση ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ, οπότε και θα εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο.
Αυτό βέβαια αφορά τις πρώτες 200 επισκέψεις σε γιατρούς γιατί αν συμπληρωθούν αυτές ούτως ή άλλως οι ασφαλισμένοι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το συγκεκριμένο γιατρό.
Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ είναι αποφασισμένη να περάσει στην αντεπίθεση και προειδοποιεί ότι θα αναφέρεται κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν έχει τελεστεί εις βάρος ιατρών, ενώ θα κινηθεί και νομικά όπου χρειάζεται.
Τι θέλουν οι γιατροί; Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκατ. ευρώ, αλλά και καταβολή των νέων οφειλών έως και τον Ιούνιο, ύψους 230 εκατ. ευρώ.
Επίσης ζητούν την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων, αλλά και την αποχώρηση της «αποτυχημένης» διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
Ο ΙΣΑ πρόκειται να διεκδικήσει και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, ενώ σε επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών καταθέτει τις προτάσεις του για επιτακτικές νομοθετικές ρυθμίσεις που «οφείλονται» στους γιατρούς και οι οποίες θα τους ανακουφίσουν και θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν απερίσπαστοι να εκτελούν το λειτούργημά τους.
Συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ προτείνει το συμψηφισμό των οφειλομένων και εκκαθαρισμένων απαιτήσεων των ιατρών από ασφαλιστικούς φορείς με οφειλές τους προς την εφορία, αλλά και από ασφαλιστικά ταμεία με τις οφειλόμενες προς αυτά τα ίδια πάσης φύσεως ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και «την απαλλαγή των ιατρών που έχουν εκκαθαρισμένες απαιτήσεις κατά ασφαλιστικών οργανισμών από πάσης φύσεως προσαυξήσεις, τόκους υπερημερίας ή διοικητικές, ποινικές ή άλλης φύσεως ποινές για τις εκ μέρους τους οφειλές προς το κράτος και φορείς του δημοσίου τομέα, καθώς και τη μη εγγραφή τους στο Τειρεσία».
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πάντως απειλεί με διακοπή συμβάσεων τους γιατρούς που δε θα εξετάζουν δωρεάν τους ασφαλισμένους.
Ο πόλεμος μόλις άρχισε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.