Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Φρανσουά Ολάντ: «Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ»

Χωρίς να παρεκκλίνει από την κοινή γραμμή που χάραξε με την καγκελάριο Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στο ευρώ» διαμηνύει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που υποδέχθηκε σήμερα στο Παρίσι τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πρέπει να σιγουρευτούμε πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος μετά την συνάντηση ότι δεν θα χρειαστεί να τεθεί ποτέ ξανά το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος. Και ο κ. Ολάντ, όπως άλλωστε και η καγκελάριος Μέρκελ χθες, παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις στην επόμενη σύνοδο κορυφής και εφόσον έχει κατατεθεί η έκθεση της τρόικα. Εάν η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει, είπε ο γάλος πρόεδρος, παραμένοντας ωστόσο στην κοινή γραμμή που χάραξε έναντι της Αθήνας με την Αγκελα Μέρκελ την προηγούμενη Πέμπτη.

«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη»«Χρειαζόμαστε ανάπτυξη» που είναι προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης διαμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το Μέγαρο των Ηλυσίων, δίνοντας έμφαση στις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη φορολογική δικαιοσύνη. Ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη μολονότι κάποιοι στοιχηματίζουν κατά της χώρας.

Deutsche Welle
Σταμάτης Ασημένιος. Afp, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.