Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
E. Βενιζέλος: Η συνάντηση με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς είχε ως αντικείμενο την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που το βλέπουμε απολύτως συνδεδεμένο με την προσπάθεια της χώρας να ανασχέσει την ύφεση και να βαδίσει ξανά προς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης αλλά ένα πρόγραμμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνον για τη δύσκολη όψη των δημοσιονομικών μέτρων στη χώρα μας αλλά για το νέο μοντέλο ανάπτυξης, για το πώς μπορούμε να κάνουμε το κράτος μας, μικρότερο και εξυπνότερο, πιο φιλικό για τις επενδύσεις, πιο φιλικό για την απασχόληση, πιο φιλικό για τον πολίτη. Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε τις πρωτοβουλίες αυτές του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Η νέα διοίκηση παρουσιάστηκε σήμερα και μας έκανε αυτή την πρώτη ενημέρωση και θα συνεχίσουμε αύριο, πάλι με αναπτυξιακού χαρακτήρα θέματα, τα οποία μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Δημοσιογράφος: Καταλήξατε στον κατάλογο άμεσα προς αποκρατικοποίηση;
E. Βενιζέλος: Όχι, μας παρουσιάστηκαν τα σχέδια τα οποία είναι σε εξέλιξη γιατί είχε γίνει μια πάρα πολύ σημαντική προεργασία όλους τους προηγούμενους μήνες. Υπάρχουν σύμβουλοι που εργάζονται, υπάρχουν διαδικασίες, οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτές, υπάρχουν επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό, ένα μήνυμα θετικό. Και πρέπει να γίνεται αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός «ο αίρων τας αμαρτίας» της Ευρωζώνης. Εδώ στην Ελλάδα έχουν πετύχει οι Έλληνες πολίτες με τον ιδρώτα και τις θυσίες τους την πιο εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή τα προηγούμενα 2,5 χρόνια και τις πιο εντυπωσιακές διαρθρωτικές αλλαγές, γι’ αυτό κι έχουμε κερδίσει ένα μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητας. Αλλά δυστυχώς αυτή η διαρκής συζήτηση, αυτή η αρνητική εικόνα που έχει επιβληθεί ως στερεότυπο διεθνώς για την Ελλάδα, μας υπονομεύει τελικά και αναπτυξιακά και επενδυτικά και δημοσιονομικά. Κι αυτόν το φαύλο κύκλο θέλουμε να σπάσουμε.
Δημοσιογράφος: Για τα άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής;
E. Βενιζέλος: Δεν μιλήσαμε σήμερα για τα θέματα αυτά.
Δημοσιογράφος: Βάλατε άλλα θέματα στο τραπέζι;
E. Βενιζέλος: Τρέχοντα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε αύριο.
Δημοσιογράφος: Όπως η λαθρομετανάστευση για παράδειγμα;
E. Βενιζέλος: Μιλήσαμε βεβαίως, μιλήσαμε, γιατί πρέπει η εφαρμογή του νόμου, η επιβολή της νομιμότητας, η εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το κέντρο της Αθήνας και για τη νομιμότητα και την ασφάλεια στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις να γίνει έτσι ώστε να μην μεταφέρεται το πρόβλημα σε άλλες περιοχές ή σε άλλες πόλεις. Είναι το ειδικό πρόβλημα της Θράκης, της Ξάνθης και της Κομοτηνής, που πρέπει να αντιμετωπιστεί και το έθεσα στον Πρωθυπουργό. Επίσης μιλήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση σε σχέση και με τη δημοσιονομική προσαρμογή. Και επειδή ξέρουμε ποιες είναι οι αγωνίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί στέκεται κοντά στον πολίτη και κοντά ιδίως στις οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας, θέλουμε να βρεθούν λύσεις, οι οποίες να διευκολύνουν την τοπική αυτοδιοίκηση να παίζει το ρόλο της αυτόν της πρόνοιας και της κοινωνικής συνοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.