Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Καράογλου: «Τα παιδιά το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας»

Θέματα που αφορούν στις πολύτεκνες οικογένειες συζήτησε σήμερα (Πέμπτη 23-08-2012) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες».
«Οι πολύτεκνοι έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας που είναι τα παιδιά. Αυτά αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας και για αυτά αγωνιζόμαστε καθημερινά, προκειμένου να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετά το τέλος της συνάντησης, προσθέτοντας πως «τα προβλήματα των πολυτέκνων διαιρούνται σε δυο κατηγορίες. Όσον αφορά στα οικονομικά, υπενθυμίζω ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία η χώρα μας δίνει αγώνα επιβίωσης ο οποίος πιστεύω ότι θα έχει αίσια κατάληξη. Σχετικά με τα θεσμικά, εκτιμώ ότι από τη στιγμή που δεν έχουν οικονομικό κόστος, μπορούν να επανεξεταστούν. Η Κυβέρνηση τιμά την ανεκτίμητη προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κοινωνία και την πατρίδα».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για το αμέριστο, όπως είπε, ενδιαφέρον του και προέτρεψε την Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στο δημογραφικό πρόβλημα. «Σύμφωνα με στοιχεία της τελευταίας απογραφής έχουμε ένα εκατομμύριο λιγότερους Έλληνες. Η Πολιτεία πρέπει να δώσει προτεραιότητα στα παιδιά και τους πολύτεκνους, ώστε η Ελλάδα μας να μην εξελιχθεί σε χώρα γερόντων. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε και τη ψυχή μας για την πατρίδα. Περιμένουμε όμως από το κράτος να ευαισθητοποιηθεί, δίνοντας προτεραιότητα στο διορισμό των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και αποσύροντας την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος αυτοδίκαιης μεταγραφής των παιδιών πολυτέκνων σε ΑΕΙ και Α-ΤΕΙ» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοτοκάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.