Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Επιστολή Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τα μέλη του: "Ο ΕΟΠΥΥ ή θα ενισχυθεί ή θα καταρρεύσει"

Παρακολουθούμε την δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία. Το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και η ρευστότητα του κράτους δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αντιστροφή της κατάστασης. Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών.
Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου.
Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Συγχρόνως ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.
Οι πολυεθνικές του φαρμάκου και οι προμηθευτές έχουν εκμηδενίσει τις πιστώσεις.
Έτσι τα φαρμακεία αιμορραγούν μεταξύ της ανυπαρξίας πίστωσης από τους προμηθευτές και της συστηματικής καθυστέρησης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.
Το ΔΣ του Π.Φ.Σ συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 25/8/2012 με προοπτική πανελλαδικής κινητοποίησης και αναστολής πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ταμεία που δεν πληρώνουν.
Καλεί τους ΦΣ να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά.
Υποστηρίζει τις αποφάσεις των Συλλόγων αλλά συγχρόνως τους καλεί να λάβουν υπόψη την ενιαία Πανελλαδική κινητοποίηση.
Zητάμε
Άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων εντός των συμβατικών υποχρεώσεων.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους Υπουργούς όπως και με τα πολιτικά κόμματα.
Στις συναντήσεις θα επιμείνουμε και στην αποπληρωμή των χρεών του 2011, στην προώθηση του συμψηφισμού με τα χρέη προς την εφορία και στην πίεση προς τις πολυεθνικές να χαλαρώσουν την πιστωτική πολιτική τους.
Συνάδελφοι,
Μόνο ο Ενιαίος Πανελλαδικός συντονισμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα.
Τα φαρμακεία θα επιβιώσουν και θα επιτελέσουν τον ρόλο τους ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης πλάι στους Έλληνες πολίτες , τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.
Πάρτε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.
Όλοι να συμβάλλουμε στην υπεράσπιση της περίθαλψης, της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας.
Όλοι να συμβάλλουμε στην επιβίωση του Ελληνικού φαρμακείου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.