Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κρούσμα AIDS, σε στρατιωτικό -και η άγνοια- σπέρνει πανικό εντός ΥΕΘΑ

Κρούσμα AIDS σε στρατιωτικό ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία εντός ΥΕΘΑ, προκάλεσε πανικό. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η άγνοια πολλών για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας, είναι αυτή που έχει προκαλέσει το πανικό.
Η διάγνωση για τον άτυχο στρατιωτικό, προκάλεσε αναστάτωση και πανικό σε συναδέλφους του -άνδρες και γυναίκες- που συνεργάζονται μαζί του που σπεύδουν να εξεταστούν.
Δεν λέμε ότι η διαπίστωση ότι ένας συνάδελφός τους είχε την ατυχία να προσβληθεί από AIDS θα έπρεπε να τους αφήσει αδιάφορους ή να μην τους ταράξει. Ο πανικός όμως δεν δικαιολογείται. Η συμβίωση στο χώρο ενός γραφείου, μιας υπηρεσίας μ΄ έναν ασθενή δεν μπορεί να σου “κολλήσει” τον ιό.

http://www.onalert.gr

1 σχόλιο:

  1. και δεν ειναι ο μονος καθως υπαρχουν και αλλοι συναδελφοι που εχουν hiv αλλα το κρατανε επιμελως κρυμμενο απο την υπηρεσια για τους λογους που γραφει το παραπανω αρθρο.. ζουμε στο 2012 και δεν επιτρεπεται ο κοινωνικος στιγματισμος, η αγνοια, οι αναιτιολογητες φοβιες και οι διακρισεις σε βαρος ανθρωπων που ζουν με hiv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.