Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2012 η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 θα διαρκέσει η φετινή Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Η δημοτική αρχή Κιλκίς ακολουθώντας το περσινό επιτυχημένο παράδειγμα φρόντισε και φέτος να διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους, επεκτείνοντας και πάλι τη διεξαγωγή των δράσεων σε όλο το κέντρο της πόλης και διατηρώντας φυσικά τον εορταστικό και εμπορικό χαρακτήρα της.
Η κεντρική οδός της πόλης, η 21η Ιουνίου, θα έχει και πάλι την... τιμητική της, καθώς εκεί θα φιλοξενηθεί το μεγαλύτερο μέρος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Για τις ανάγκες της διοργάνωσης, ο δρόμος και τις πέντε ημέρες της Εμποροπανήγυρης θα είναι κλειστός για τα οχήματα από φανάρι σε φανάρι, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.
Εξαιτίας του ότι ο ετήσιος αυτός θεσμός για την πόλη του Κιλκίς αποτελεί ένα σημαντικό, ιστορικό, οικονομικό και πολιτισμικό γεγονός για ολόκληρο το νέο διευρυμένο Δήμο Κιλκίς, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, η δημοτική αρχή επέλεξε να εντάξει στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης τα εγκαίνια του νεοσύστατου Κέντρου Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου. Κύριος στόχος του Κέντρου, που παρουσιάζει διεθνές επιστημονικό ενδιαφέρον είναι η ανάδειξη της ιστορίας και της μοναδικότητας του Σπηλαίου Κιλκίς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Στον εκθεσιακό χώρο του, που έχει στηθεί στον όροφο του Δημοτικού Αναψυκτηρίου του Λόφου, εκτίθενται μεταξύ άλλων απολιθώματα ζώων (ύαιανας, άγριου ημίονου κ.α.), καθώς και ευρήματα από το Σπήλαιο του Αγ. Γεωργίου.
Από την φετινή διοργάνωση όμως, και εν όψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς το 2013, δεν θα μπορούσε να λείψει και η πρωτοβουλία “Κιλκίς 1913-2013”. Ειδικότερα, και τις 5 ημέρες της Εμποροπανήγυρης θα λειτουργεί ειδικό περίπτερο για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας στην 21η Ιουνίου, με σκοπό να ενημερώνει τους πολίτες για το κορυφαίο αυτό γεγονός. 



Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
12μ. Εγκαίνια Κέντρου Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου, δημοτικό αναψυκτήριο του Λόφου
8:30μ.μ. Αγιασμός και εγκαίνια Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, πλατεία Δημαρχείου.
9μ.μ. Συναυλία "Αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι", πλατεία Δημαρχείου.
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
Παράλληλες δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον
7μ.μ. "Ποδηλατική Δεξιοτεχνία" σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς.
-"Εκφραζόμαστε για το περιβάλλον" σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
7:30μ.μ. “Ημέρα Παράδοσης”
Η εκδήλωση θα ανοίξει με πατινάδα που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ειρήνης και θα εξελιχθεί στην 21η Ιουνίου με σκοπό να ξεσηκώσει το πλήθος. Θα λάβουν χώρα μουσικοχορευτικά δρώμενα και κέρασματα παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συμμετέχοντες Πολιτιστικούς Συλλόγους (Κρητών Ποντίων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών).
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, 21ης Ιουνίου
7μ.μ. Ημέρα Παιδιού”
Παιδικό πάρτυ για τους μικρούς φίλους με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μπαλονοκατασκευές, δραστηριότητες όπως face painting και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Ειρήνης
7μ.μ. "Moto Show" σε συνεργασία με το Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Κιλκίς. Η ημέρα περιλαμβάνει επιδείξεις μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου, ποδηλάτου, μοτοκαλλιστεία, μοτοπαιχνίδια, αλλά και πληθώρα μουσικών και καλλιτεχνικών δρώμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.