Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

48ωρο λουκέτο και συγκέντρωση πριν από Έκτακτο Συνέδριο

Σε 48ωρο λουκέτο των δήμων, παραμονή και ανήμερα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου**, όπως άλλωστε έχει γράψει και ηaftodioikisi.gr**, καθώς και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στις 29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι της Αττικής (ΠΕΔΑ), κατά τη γενική τους συνέλευση με αφορμή τους μειωμένους ΚΑΠ. Στο, δε, Έκτακτο Συνέδριο θα προτείνουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΑ
Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ στη συνεδρίασή της σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης:
Διήμερο κλείσιμο των Δήμων της Αττικής την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Αυγούστου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.
Τη σύνταξη ενημερωτικής ανακοίνωσης και άλλων ενημερωτικών υλικών. Το κείμενο της ανακοίνωσης θα σταλεί άμεσα στους Δήμους για εκτύπωση και διανομή στους κατοίκους.
Πρόταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 30 Αυγούστου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι της Αττικής διεκδικούμε:
Τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δις για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
Απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ.
Υπεράσπιση των Αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση .
Το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με ευθύνη της κυβέρνησης θα πληρώσουν οι πολίτες της Αττικής, που θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους και ποιότητα της ζωής τους. Οι Δήμοι της Αττικής θα προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους αυτούς που διαμορφώνονται, ζητώντας την ενεργετική συμπαράστασή τους.
* εδώ.
** εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.