Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ιφιγένεια εν Αυλίδι από το ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 στη Βέροια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Α.Ε., που υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 το πρόγραμμα «Ευριπίδεια 2011 -2014», η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας και το Θέατρο 5η Εποχή/Τέχνης παρουσιάζουν την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012, στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» για το καλοκαίρι του 2012 την παράσταση«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά κείμενα όλων των εποχών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για να παραλάβετε την πρόσκληση εισόδου σας στην παράσταση παρακαλούμε επικοινωνήστε στο με την Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο τηλέφωνο 2331078140 (9 π.μ – 2.30μ.μ.). Η πρόσκληση ισχύει για δύο άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια, σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κλυταιμνήστρα), Στέλιος Μάινας (Αγαμέμνων), Ιωάννα Παππά (Ιφιγένεια), Μηνάς Χατζησάββας (Πρεσβύτης), Γιάννης Στάνκογλου (Αχιλλέας), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Άγγελος), Άγγελος Μπούρας (Μενέλαος), Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λένα Παπαληγούρα, Αρετή Πασχάλη. Σε ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία - επεξεργασία κειμένου Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικό Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Παναγιώτα Κοκκόρου, μουσική Κωνσταντίνου Βήτα, φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.