Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών σήμερα 2 Αυγούστου 2012 στις 12 το μεσημέρι, μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε χθες 31-07-2012 έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των 21 περιοχών από τις οποίες αποσπώνται 1.881 συνάδελφοι για την αστυνόμευση των συνόρων σε νομούς της Θράκης στα &ga mma;ραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει άμεση απάντηση από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία στο πλαίσιο της υπεράσπισης των συμφερόντων των συναδέλφων και της τήρησης της νομιμότητας, με κυρίαρχό μας πάντα μέλημα την εύρυθμη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, για να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης.

- Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης προσήλθαν και τοποθετήθηκαν τόσο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΔΕΝΔΙΑΣ όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο κ.Αδαμάντιο ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ, το Δ/ντή Επιτελείου Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη ΦΛΗΡΗ και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, στους οποίους διατυπώθηκε η έντονη διαμαρτυρία μας για τον όγκο των προβλημάτων που προκαλεί τόσο σε προσωπικό – οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε υπηρεσιακό – κοινωνικό, η αμφιβόλου αποτελεσματικότητας συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση.
- Στη συνάντηση τονίστηκε η αποδιοργάνωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων στη μισή περίπου Ελλάδα, είναι βέβαιο ότι θα κλονίσει, αντί να τονώσει το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας σε όλη την επκράτεια. Από την Α.Δ. Έβρου, ο υπέρογκος αριθμός των αστυνομικών που «επιστρατεύονται» στην παρούσα φάση, όλως αιφνιδίως, αφού δεν υπάρχουν εξειδικευμένα σχέδια δράσης, υποδομές και μέσα. Αναφέρθηκε το ξεγύμνωμα των Αστυνομικών Υπηρεσιών που προκαλείται με την απόφαση αυτή. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα Αστυνομικών Διευθύνσεων και Υπηρεσιών που θα αδυνατούν να εκπληρώσουν στοιχειωδώς την αποστολή τους κυρίως σε τουριστικές και μεθοριακές περιοχές. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι άλλες μεθοριακές Α.Δ., αλλά και της ενδοχώρας, δεν θα είναι σε θέση να αναχαιτίσουν την λαθρομετανάστευση, τη διακίνηση ναρκωτικών και το έγκλημα, ενώ ενδέχεται να δημιουργηθούν νέοι καταυλισμοί αλλοδαπών κοντά σε πύλες εξόδου από τη Χώρα. Και όλα αυτά με αστυνομικούς εξαντλημένους από την υπεραπασχόληση, τη μη τήρηση του χρόνου εργασίας και την οικονομική αφαίμαξη, λόγω της κρίσης.
- Εκ μέρους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου ΔΕΝΔΙΑ τονίστηκε ότι την απόφαση για τις μετακινήσεις των Αστυνομικών της επέβαλαν λόγοι ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα να συμμεριστεί ότι υπάρχει εθνική ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης των συνόρων. Ωστόσο ο ίδιο πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέρχεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό ότι θα κάνει &om icron;τιδήποτε για να διευκολύνει την διαμορφούμενη για τους αστυνομικούς όχι ευχάριστη κατάσταση.
- Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρίνισε ότι στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η δημιουργία «ανθρώπινης ασπίδας» με βάση ένα μελετημένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τη διοικητική μέριμνα για το αστυνομικό προσωπικό που θα το εφαρμόσει. Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας παρουσίασης των ενισχυτικών δυνάμεων αντί της Πέμπτης 02-08-2012, την Παρασκευή 03-08-2012. Υποσχέθηκε δε ότι αντί της προκαταβολής των 500 Ευρώ, θα χορηγηθεί το ποσό των 880 Ευρώ και ότι θα γίνεται εκκαθάριση κάθε εβδομάδα για να εκταμιεύονται τα αντίστοιχα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Όσον αφορά το επίσης φλέγον θέμα της διαμονής συναδέλφων μας ανά πεντάδα σε δωμάτια των αστυνομικών αστυνομικών σχολών απάντησε ότι θα εξεταστεί η ανεύρεση και άλλων καταλυμάτων για να τύχουν αξιοπρεπούς διαβίωσης και αυτοί, όπως οι συνάδελφοι που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, είτε θα μειωθεί ο αριθμός των μετακινουμένων έως ότου εξευρεθούν τα καταλύματα.
- Θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ, αρκεί να διασφαλίζονται τα αυτονόητα όπως προβλέπονται από τους νόμους, ήτοι επαγγελματισμός και η εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα τους καθήκοντα, η διοικητική μέριμνα και οι συνθήκες ασφαλούς και υγιεινής διαβίωσης, η αποτροπή ανεπιθύμητων ενεργειών εκ μέρους συναδέλφων που θα νιώθουν εξουθενωμένοι και ταπεινωμένοι από τους χειρισμούς της διοίκησης, η έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης, η διασφάλιση των συναδέλφων σε περίπτωση βίαιων συμβάντων και μη προβλέψιμων αντιδράσεων εκ μέρους των παράνομων αλλοδαπών κ.λπ.
- Τυχόν χρησιμοποίηση των συναδέλφων για την εφαρμογή αποσπασματικών και επικοινωνιακού χαρακτήρα μέτρων με παράλληλη άσκηση βίας χωρίς την τήρηση της νομιμότητας θα μας βρει κάθετα αντίθετους. Είαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τη νομιμότητα, προστατεύοντας τους συναδέλφους, από τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης, αλλά και κάθε συνάνθρωπό μας που θα ζητήσει την βοήθειά μας.
- Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα αγωνίζεται για μια αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική που θα κατοχυρώνει το αγαθό της ασφάλειας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς εκπτώσεις και θυσίες στο βωμό οποιονδήποτε συμφερόντων.
- Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς την Πέμπτη 02-08-2012 και ώρα 12.00΄ μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο, η οποία είναι μέσα στις πέντε πρώτες Δ/νσεις που ενισχύουν την Α.Δ. Ορεστιάδας με μεγάλο αριθμό Αστυνομικών.-

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ παρασκευης 22/11/2013 ΤΟΥ ΕΙΔΙΟΥ γυμνασιου επαγγελματικου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
    Α2
    1 ΩΡΑ ΣΕΠ
    2 ΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
    3 ΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
    4 ΩΡΑ ΟΙΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    5 ΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.