Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του διακρατικού έργου με τίτλο PACMAN

Με ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες του διακρατικού έργου με τίτλο PACMAN. Το έργο είναι ενταγμένo στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου και συμμετέχουν φορείς από εννέα χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Κύπρος, Ελλάδα).
Στόχος του έργου είναι η τόνωση της καινοτομίας και της δυναμικής του τομέα των αγροτικών προϊόντων διατροφής στην περιοχή των χωρών της Μεσογείου, μέσω της προώθησης της δημιουργίας και συνεργασίας δικτύων συνεργατικών σχηματισμών, με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα, της ελκυστικότητας των προϊόντων τους και της διεθνοποίησης τους.
Αντικείμενο της τριήμερης διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων για την ολοκλήρωση της βάσης δεδομένων του έργου όπου θα περιληφθούν περίπου 1.000 επιχειρήσεις των περιοχών που συμμετέχουν στο έργο, καθώς και η δρομολόγηση των πιλοτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του 2013. Πιλοτικές δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρεση οριζόντιων λύσεων για τα κρίσιμα ζητήματα των επιχειρήσεων του τομέα και την κατάρτιση ολοκληρωμένων πολιτικών, περιφερειακού μάρκετινγκ και βιώσιμων καινοτόμων μοντέλων για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και την επέκταση του αγροδιατροφικού τομέα σε διεθνές επίπεδο.
Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ορίσθηκε για το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας παράλληλα με το Διεθνές συνέδριο του αγροδιατροφικού τομέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.