Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επισκόπηση Γερμανικού Τύπου: "Διακοπές στην Ελλάδα με γερμανικό πριμ"

Πηγή: Deutsche Welle
Γερμανοί πολιτικοί τάσσονται υπέρ ενός ειδικού πριμ του γερμανικού δημοσίου σε πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. Παράλογη χαρακτηρίζει την πρόταση ο Φ. Ρέσλερ. Για να ενισχύσουν τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε κρίση, γερμανοί πολιτικοί προτείνουν τη χορήγηση επιδότησης σε γερμανούς πολίτες που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στο νότο.
Ανάμεσά τους ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, οποίος δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Bild: «Ο άσχημος καιρός στη Γερμανία φέτος το καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους καταθλιπτικούς. Ένα είδος επιδότησης, που θα δώσει κίνητρο στους Γερμανούς να επισκεφθούν, για παράδειγμα, την Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ευρωπαϊκού αναπτυξιακού προγράμματος. Ο ήλιος στην Ελλάδα είναι άλλωστε δεδομένος».
Το ενδεχόμενο επιδότησης συζητούν και βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως ο βουλευτής των Φιλελευθέρων Έρβιν Λότερ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Bild: «Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται χώρες, των οποίων η οικονομία στηρίζεται από τον τουρισμό. Θα πρέπει συνεπώς να δοθούν κίνητρα στους πολίτες».

Παράγοντες της οικονομίας υπέρ της πρότασηςΣτο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και το γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο IW της Κολωνίας. Ο ειδικός σε αναπτυξιακά ζητήματα Μίχαελ Γκρέμλινγκ δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «περισσότεροι τουρίστες θα βοηθούσαν τις χώρες της κρίσης του ευρωπαϊκού νότου. Η οικονομία τους έχει ανάγκη κάθε ευρώ».
Με την τακτική της επιδότησης συμφωνεί και ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, ο οποίος προτείνει στην γερμανική κυβέρνηση να πριμοδοτήσει με 1.000 ευρώ κάθε γερμανικό νοικοκυριό για να κάνει διακοπές στον ευρωπαϊκό νότο. Σε περίπτωση που ταξιδέψουν 5 εκατομμύρια νοικοκυριά σε μια χώρα, τότε η οικονομία της θα αναπτυχθεί κατά 0,2%, υπολογίζει ο Νουριέλ Ρουμπινί.
Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου των Φιλελευθέρων, αντικαγκελάριου και υπ. Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που χαρακτήρισε την ιδέα «παράλογη». Σε δηλώσεις του προς την Ostsee-Zeitung υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να ξοδευτεί ούτε ευρώ για την επιδότηση διακοπών στο εξωτερικό.

Bild.de, Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.