Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καράογλου: «Η ισχύς εν τη ενώσει για ΥΜΑ-Θ και Περιφέρειες»

Για τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησε σήμερα, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδη, με τους οποίους είχε σειρά επαφών στο Υπουργείο.
Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι η Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το ΥΜΑ-Θ σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του τόπου μας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με υπευθυνότητα, σχέδιο αλλά και βούληση για πρόοδο, ανάπτυξη και κοινή δράση, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, για την προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα επαναφέρουν τη Μακεδονία και τη Θράκη στον αναπτυξιακό χάρτη».
Πρόσθεσε δε, ότι «στην προσπάθεια της κυβέρνησης να λειτουργήσει αποκεντρωτικά, το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί πολύτιμο εργαλείο, στηρίζοντας Περιφέρειες οι οποίες ήταν για χρόνια μακριά από το ενδιαφέρον της κεντρικής διοίκησης του κράτους. Το τρίπτυχο για να ξαναδώσουμε την ελπίδα στους Έλληνες πολίτες είναι ανάπτυξη της οικονομίας, στήριξη της αγοράς και εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων. Η προσπάθεια είναι συλλογική και μόνο αν πορευτούμε έχοντας ως αρχή τη φράση “η ισχύς εν τη ενώσει”, θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».
Από την πλευρά τους, οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία έχει τα εφόδια να αποτελέσει τουριστικό, αναπτυξιακό και οικονομικό κόμβο. Αρκεί, όπως είπαν, να προσελκυθούν επενδύσεις, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής.
Αύριο Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012, ο κ. Καράογλου θα δεχθεί στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
Οι σημερινές συναντήσεις του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώνονται με την επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σερρών κ.κ. Θεολόγου και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.