Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τέλος το παρεμπόριο στα Φλογητά Χαλκιδικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεγάλη από κοινού επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα χθες (13.07.2012) στην περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας του Δ.Δ. Φλογητών Πλαγιών, στη οποία παρατηρείται έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ειδικότερα το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Τρίγλιας, το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών και σε συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας, πραγματοποίησε ελέγχους στα Νέα Φλογητά και τα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής για την σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου. Για το σκοπό αυτό:
διατέθηκαν 15 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΑΔ Χαλκιδικής, διατέθηκαν 7 μέσα και ελέχθησαν 59 αλλοδαποί υπήκοοι οι οποίοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι (13) δεν κατείχαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα νομίμου παραμονής στη χώρα και συνελήφθησαν. Η εξόρμηση περιελάμβανε και ειδικούς ελέγχους σε σημεία όπου διέμεναν παράνομα οι μη νόμιμοι μετανάστες στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα την προσαγωγή των (59) αλλοδαπών υπηκόων και την σύλληψη των (13) εξ αυτών για παράβαση του Νόμου Περί Αλλοδαπών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ιδιοκτητών – μισθωτών των οικημάτων στα οποία διέμεναν οι μη νόμιμοι μετανάστες, για εκμίσθωση ακινήτων σε μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι απουσίαζαν κατά τον αστυνομικό έλεγχο.
Από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Προποντίδας κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων λιανικής πώλησης τα όποια στάλθηκαν για καταστροφή συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Από τις Αστυνομικές Αρχές κλήθηκε η επιτροπή υγιεινής για τον έλεγχο των χώρων διαμονής των μη νόμιμων μεταναστών, η αρμόδια υπηρεσία Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών καθώς και το ΣΔΟΕ.
Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.