Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Τί κρύβεται πίσω από την ιδιωτικοποίηση της Α.Τ.Ε.;»

Είναι απορίας άξιον η ευκολία με την οποία το σημαντικότερο κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας περιήλθε στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων. Το τεστ εκποιήσεων ξεκίνησε από την υποθηκευμένη περιουσία των αγροτών με μια κίνηση που σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο το πέρασμα σε αμιγώς ιδιωτικά συμφέροντα του ελέγχου της μοναδικής τράπεζας που, μέσω των δανείων που έχει χορηγήσει και των ενεχύρων, ασκεί προνομιακό έλεγχο στον αγροτικό τομέα και ειδικότερα στον έλεγχο της αγροτικής γης.
Τονίσαμε πολλές φορές στο παρελθόν την αναγκαιότητα να παραμείνει η ΑΤΕ υπό κρατικό έλεγχο.
Το ξεπούλημα της ΑΤΕ αποτελεί πέρα από μια απαράδεκτη απόφαση και μια προκλητική πολιτική επιλογή που θέτει εν αμφιβόλω την ίδια την περιουσία των αγροτών.
Το «φιλέτο» της ΑΤΕ, που εδώ και καιρό μπήκε στο μάτι των ιδιωτών, που προκλητικά ευνοήθηκαν από την πολιτεία, χαρίζεται στο όνομα της θολής αναγκαιότητας των αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας το μήνυμα της επόμενης μέρας.
Η πολιτική ηγεσία του τόπου είτε αγνοεί είτε αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της Τρόικα για οριστική και αμετάκλητη υποθήκευση του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.
Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.
Το αδηφάγο τραπεζικό κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική.
Οι ιδιώτες τραπεζίτες και οι υπάλληλοί τους στην κυβέρνηση, αφού τα προηγούμενα χρόνια ξεζούμισαν τον ελληνικό λαό, αποκομίζοντας υπερκέρδη, αφού υποστηρίχθηκαν σαν να ήταν «φτωχοί συγγενείς» με δισεκατομμύρια από το ίδιο το κράτος, τώρα αξιοποιώντας αυτά τα χρήματα επιτίθενται κατά των δημόσιων τραπεζών, προκαλώντας το λαό και ολόκληρη την κοινωνία.
Όσοι συνυπέγραψαν την απόφαση εκποίησης της ΑΤΕ οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν και να σκεφτούν πολύ σοβαρά τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που αναλαμβάνουν.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε αυτήν την επιλογή και προειδοποιούμε για τους κινδύνους που αυτή σηματοδοτεί για τον αγροτικό τομέα και την αγροτική μικρή ιδιοκτησία.
Η χώρα έχει ανάγκη ισχυρής κρατικής Τράπεζας και όχι να προσφέρεται το δημόσιο σε τιμή ευκαιρίας.

2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ? ΔΕ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ? ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ? ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ? ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ? ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΑΣΟΚ ? Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά στην κυβέρνηση δεν είστε???
    Αν το διαβάσει κάποιος που δεν ξέρει θα νομίζει ότι είστε αντιπολίτευση!!!!
    Ολοι γνωρίζαμε προεκλογικά ότι ΠΑΣΟΚ ΝΔ θα κάνουν αυτά κι άλλα χειρότερα αν βγουν στις εκλογές.Εσεις δεν καταλάβατε τιποτα ???Γιατί συνεχίζετε να ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.