Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για τα αποθεματικά των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών

Είναι γνωστό ότι με το υποχρεωτικό κούρεμα των αποθεματικών των Μετοχικών Ταμείων των στρατιωτικών αλλά και με αποφάσεις των κατά πλειοψηφία, διορισμένων και συνακόλουθα ελεγχόμενων από την εκάστοτε Κυβέρνηση, διοικήσεων των ταμείων αυτών, έχει επέλθει μείωση κατά 41% και άνω των μερισμάτων των δικαιούχων μερισματούχων συνταξιούχων. Αυτό δικαίως έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ενδιαφερόμενους όπως εμφαίνεται και στην από τον Ιούνη του 2012 κοινή ανακοίνωση φορέων στις ένοπλες δυνάμεις και αποστράτων.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα Μετοχικά ταμεία και στα ταμεία πρόνοιας των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Με δεδομένο ότι τα αποθεματικά αυτών των ταμείων αποτελούν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων, με δεδομένο επίσης ότι η αρπαγή αυτών των χρημάτων έγινε με την κυβερνητική λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», αλλά και με δεδομένο ότι οι απώλειες των μερισμάτων, των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ που συνεπάγονται οι κυβερνητικές αποφάσεις σε βάρος των δικαιούχων, συνυπολογιζόμενες και στις άλλες απώλειες από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, συνιστούν συνολικές απώλειες εισοδήματος πάνω από 60% και άρα τίθεται θέμα αξιοπρεπούς διαβίωσης,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
· Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση και σε πόσο χρόνο για να αποκατασταθούν τα αποθεματικά των ταμείων στην προ PSI κατάσταση.
· Καθώς και τι μέτρα θα πάρει ως ελέγχουσα πλήρως τις διοικήσεις των σχετικών ταμείων ώστε να ακυρωθούν οι σχετικές με τις μειώσεις μερισμάτων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, αποφάσεις αυτών των διοικήσεων.
Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Σπύρος χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.