Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Διάψευση «φήμης» για κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στο Κιλκίς

Τις τελευταίες ημέρες -διαμέσου ειδησεογραφικών ιστοσελίδων- είδε το φως της δημοσιότητας η «είδηση» περί «κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς». Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής μας Ενότητας τέθηκαν σε συναγερμό και αμέσως ξεκίνησε η σχετική έρευνα. Τελικά, διαπιστώθηκε ότι κανένα κρούσμα δεν αναφέρθηκε σε καμία τοπική Υγειονομική Μονάδα, ούτε και στο καθ’ ύλη αρμόδιο Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Θεωρούμε ότι η αβασάνιστη υιοθέτηση και δημοσιοποίηση ή δημοσίευση (μη διασταυρωμένων) τέτοιων πληροφοριών, μόνο πανικό μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες.
Το ίδιο απαράδεκτη κι επιζήμια είναι η αναπαραγωγή τέτοιων «ειδήσεων» από γνωστά και άγνωστα blogs.
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμβάλλει -με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο- στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και στην απενεργοποίηση των εστιών μόλυνσης.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες επαγρυπνούν -με συνεχείς ελέγχους & αυτοψίες- και προσφέρουν έγκυρη πληροφόρηση προς τους πολίτες.
Αυτό που απαιτείται στη συγκεκριμένη «μάχη» είναι περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.