Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

"Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση Μαζί" Κοινωνική καμπάνια με προβολή τηλεοπτικών σποτ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνουν την προώθηση της Κοινωνικής Καμπάνιας «Ελλάδα - Ευρωπαϊκή Ένωση Μαζί». Η σημαντική αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στην καταγραφή θετικών εμπειριών, απόψεων και μηνυμάτων για την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή της πορεία και προοπτική, μέσα από τη ματιά ορισμένων διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων από το χώρο του πολιτισμού, της επιστήμης και του αθλητισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από σήμερα 25 Ιουλίου και για τις επόμενες μέρες, θα μεταδοθούν σε ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα με πανελλαδική εμβέλεια πέντε διπλά τηλεοπτικά σποτ με δηλώσεις των: Δημήτρη Νανόπουλο & Olof Melberg, George Corraface & Marlis Petersen, Victoria Hislop & Τeo Alexander, Sebastian Koch & Billy Zane, Γιάννης Σμαραγδής & François Modesto.
Ακολουθούν λίγα λόγια για τον καθένα:
Δημήτρης Νανόπουλος - Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου. Διετέλεσε ερευνητής στην Ecole Normale Supérieure, Παρίσι, και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Cambridge, των H.Π.A. Το 1989, εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Texas A&M, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος καθηγητής και από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Το 1997 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή  βραβεία.

 • Olof Melberg - Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Σουηδική Degerfors το 1996, έπειτα μεταπήδησε στην AIK και το 1998 βρέθηκε στην Racing Santander όπου και έμεινε μέχρι το 2001. Από το 2001-2008 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Aston Villa και μετά για ένα χρόνο έπαιζε στη Juventus. Το 2009 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το Ολυμπιακό όπου και αγωνίζεται έως σήμερα. Ο Σουηδός Αμυντικός έχει 67 συμμετοχές στην ελληνική Super League, ενώ από το 2000 αγωνίζεται και στην Εθνική Ομάδα Σουηδίας.


George Corraface - Ο ελληνικής καταγωγής και διακεκριμένος ηθοποιός ακολουθώντας μία σημαντική πορεία στο γαλλικό θέατρο, ιδιαιτέρως μέλος της φημισμένης Εταιρείας Peter Brook, έχει μία διεθνή καριέρα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Είναι ιδιαιτέρως γνωστός μέσω της δουλειάς του σε Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία. Στην Ελλάδα τον είδαμε σε παραγωγές όπως "Η Σφαγή του Κόκορα" (1993) του Ανδρέα Πάντζη, για την οποία κέρδισε το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ με την ταινία "Πολίτικη Κουζίνα" (2003) του Τάσου Μπουλμέτη κέρδισε τις εντυπώσεις. Την περίοδο 2005-2010 διετέλεσε πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 • Marlis Petersen - Η διεθνούς φήμης σοπράνο Marlis Petersen έχει βραβευτεί δύο φορές στον διαγωνισμό VDMK στο Βερολίνο, το 1990 στην κατηγορία «όπερα και οπερέτα» και το 1993 στην κατηγορία «μιούζικαλ». Από το 1994 έως το 1998 ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στην Όπερα της Νυρεμβέργης ενώ από το 1998 έως το 2003 μόνιμο στέλεχος της Γερμανικής Όπερας του Ρήνου στο Ντίσελντορφ. Από το 2004 και έπειτα, έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Λυρική Όπερα του Σικάγο, στην Μητροπολιτική Όπερα της Ν. Υόρκης καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας.

Victoria Hislop - H Victoria Hislop είναι ταξιδιωτική συντάκτρια για τις περιοδικές εκδόσεις Sunday Telegraph, Mail on Sunday και Woman & Home. Το πρώτο της μυθιστόρημα, "Το Νησί", αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο για την Ελλάδα, κορυφαίο best seller όλων των εποχών. Η Victoria αναδείχθηκε Κορυφαία Νεοεισερχόμενη Συγγραφέας στο πλαίσιο του θεσμού Galaxy British Book Awards του 2007, ενώ της απονεμήθηκε και το βραβείο Richard & Judy Summer Read

Τeo Alexander - Ο Ελληνο-Αμερικανός ηθοποιός έχει παρά το νεαρό της ηλικίας του αξιόλογες εμφανίσεις στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Square Theatre School της Ν. Υόρκης. Πρωτοεμφανίστηκε το 2007 στις τηλεοπτικές σειρές "Chuck", "CSI", "NY" and "Pushing Daisies". To 2010 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά μεταφυσικού δράματος "True Blood", οπότε και έγινε ευρύτερα γνωστός. Στην μεγάλη οθόνη πήρε μέρος στην ταινία του Γ. Σμαραγδή "El Greco", ενώ πρόσφατα συμμετείχε στην ταινία του Σ. Σταθόπουλου "Μετέωρα", η οποία συμμετείχε στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Βερολίνου.

Sebastian Koch - Ο 50χρονος ηθοποιός, αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους γερμανούς ηθοποιούς με πλούσια φιλμογραφία στο ιστορικό του και συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές. Την ίδια χρονιά απέσπασε το Βραβείο Adolf Grimme Award και για τους δύο ρόλους και έγινε ο μοναδικός ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο για δύο διαφορετικές παραγωγές μέσα στην ίδια χρονιά. Σημαντική του επιτυχία του αποτελεί η συμμετοχή του στην κινηματογραφική παραγωγή "Οι ζωές των Άλλων" (2009), ενώ του έχουν απονεμηθεί και άλλα Βραβεία για το υποκριτικό του ταλέντο.

Billy Zane - Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής, έχει στο βιογραφικό του πολλές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές που μέσα από αυτές καθιερώθηκε και έγινε παγκοσμίως γνωστός. Η πιο γνωστή στιγμή της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του στη μεγάλη επιτυχία του James Cameron "Τιτανικός" όπου έπαιξε το ρόλο του «κακού». Έχει πρωταγωνιστήσει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιτυχίες ("Κρουαζιέρα στην Ακρη του Τρόμου", "Επιστροφή στο Μέλλον-Η Τριλογία", "Σιωπή των Αχαμνών", "Πικρή Ιστορία για ένα Πτώμα", "Κλεοπάτρα" (TV), "Μαχητές των Δρόμων").


• Γιάννης Σμαραγδής - Σπούδασε κινηματογράφο στην Ελλάδα και το Παρίσι, Γαλλία. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία στο Φεστιβάλ της Αθήνας, όπου και απέσπασε το πρώτο βραβείο και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει διδάξει ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σενάριο και σκηνοθεσία σε σχολές κινηματογράφου στην Ελλάδα. Ακόμη έχει εκδώσει τρία βιβλία, ενώ είναι επίσης επίτιμο μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Σκηνοθετών.

François Modesto - Είναι Γάλλος ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Αγωνίζεται ως αμυντικός, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως αμυντικός μέσος. Η καριέρα του ξεκίνησε από την ομώνυμη Μπάστια το 1998, ενώ έχει αγωνιστεί για πέντε χρόνια στην Κάλιαρι και στο ιταλικό πρωτάθλημα (1999-2004), πραγματοποιώντας 150 συμμετοχές. Από το 2004-2010 αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα παίρνοντας μεταγραφή στην Μονακό πραγματοποιώντας 164 συμμετοχές. Έχει ανακηρυχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2010-2011, 2011-2012) ενώ ήταν φιναλίστ με την Μονακό για το Coup de France το 2009-2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.